29.06.2018 15:36 Age: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Elsk idioterne

Jesus har sagt mange gode ting. Hvis vi levede efter alt det, han sagde, ville verden være et klart bedre sted at være


Foto: Andrew Barclay, https://www.flickr.com/photos/electropod/5398929707

Jeg sad i kirken og havde ikke lige tjekket, hvilke tekster fra Bibelen der hørte til den søndag. Men det fandt jeg da ud af. Det er blandt andet et af de steder, hvor Jesus siger noget i stil med: ”Det er selvfølgelig fint, at I er gode ved jeres venner og dem, I er enige med. Men det er jo heller ikke så svært. Jeg siger jer: Det er faktisk Guds plan med jer, at I skal elske selv jeres fjender!”

Som præsten også mindede os om, så gjorde Jesus selv, som han sagde. Han elskede selv dem, der dømte ham til døden, torturerede ham og spottede ham, da han hang døende på korset. Så jeg kan ikke bare ryste det af mig ved at tænke: ”Ja, du siger så meget, men hvad gør du selv?”

Gud elsker os

Indrømmet: Jeg undrer mig ofte over, hvorfor landsforeningen for idiotiske bilister altid har træf netop der, hvor jeg kører. Indrømmet: Når jeg læser eller hører nogen give udtryk for en mening, der er absolut på tværs af det, ethvert fornuftigt menneske da må opfatte som rigtigt – så tænker jeg: ”Idiot!”

Som mine selvironiske sætninger forhåbentlig antyder, er ”idioterne” nok slet ikke idioter i virkeligheden. Men Jesus gider slet ikke diskutere, hvad de er eller ikke er. Selv dem, jeg anser for at være idioter, skal jeg elske. Hvorfor? Fordi Gud elsker alle – det er jo egentlig også mit held – og jeg skal ligne Gud.

Elske dem med de forfærdelige meninger! Elske dem, der så åbenlys er egoistiske? ”Ja” siger Jesus. Med årene må jeg konstatere, at jeg aldrig når målet. Men takket være Guds kærlighed, er jeg dog lidt mindre idiot end før i tiden. Så verden er da blevet en lille smule bedre at leve i.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 29.06.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også