29.01.2019 11:25 Age: 5 yrs
Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Der var en særlig kærlighed og tilgivelse

Da Mette Riis Jensen blev kristen, blev hendes liv vendt op og ned


Foto: Morten Stubkjær Klausen

25-årige Mette Riis Jensen fra Odense blev både som barn og teenager præsenteret for kristendommen, og hun var tiltrukket af den kristne tro, men det blev ved tiltrækningen. Indtil en veninde inviterede hende med til en gudstjeneste.

"Efter første gang havde jeg det sådan, at det var noget, der skulle undersøges."

Næste søndag tog hun af sted, og igen sagde det Mette noget, så det blev også en tredje gang. Den søndag uddelte præsten flyers om et kristendomskursus. Han spurgte Mette, om hun ville med på kurset, og hun startede to uger senere.

"Det har hjulpet mig til at komme til tro, og jeg tror også, Gud aktivt har brugt det på min trosrejse – en fantastisk, men også meget udfordrende rejse," husker Mette.

Mange spørgsmål

Mette mærkede, at noget i det kristne fællesskab var anderledes, end hun var vant til.

"Der var en særlig kærlighed og tilgivelse, godhed, mildhed og en imødekommenhed, som jeg faktisk ikke havde mødt før," uddyber Mette, der også oplevede åbenhed for hendes spørgsmål.

"Når man ikke har en baggrund i det kristne miljø, er der mange ord, der kan være svære at forstå," siger hun og beskriver sine spørgsmål som basisspørgsmål, der tvang de andre til at tænke lidt. Hun fik også en indføring i bøn og i bibellæsning.

"At være sammen med Jesus i bøn er nogle gange det stærkeste for mig, selvom det er uden ord. Bøn er virkelig blevet et åndehul i min hverdag. Det handler ikke nødvendigvis om at få svar. Nogle gange er det bare det at kunne lægge ting over til Jesus. Eller at være et sted, hvor du er 100 procent tryg og ved, at der er en, der holder af dig, uanset hvad du gør - en der elsker dig så højt, at han giver sit liv til dig. Jesus er virkelig min frelser, og jeg kan kun være ham taknemmelig, for han er bare helt fantastisk," understreger Mette, som også udfordres i troen.

"Jesus fortæller, at der er en fortabelse. Det må jeg forholde mig til, og det kan nogle gange godt være svært, når familien ikke tror," siger hun.

 

Artiklen er et redigeret uddrag fra Indre Missions podcast Troshistorier. Hør hele Mettes historie på imedia.dk/troshistorier.

 

 

 

 


Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Lagt på nettet 29.01.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også