09.12.2015 11:10 Age: 8 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Den uundværlige gave

Kan vi forestille os en jul uden gaver? Næppe. Juletid er gavetid. Og gaver giver vi til dem vi holder af. Ligesom de vise mænd fra øst kom med gaver til den nyfødte Jesus. Og ligesom Jesus kommer til os med den største gave. Og med den gave er det ikke mest tanken, der tæller.

Foto: Getty Images/iStockphoto

Desværre kan tiden op til jul opleves som et stressende gaveræs med efterfølgende lommesmerter. Jeg hører selv til dem, som hurtigt får for meget af den kommercielle glitterjul og al dens overfladiske kunstighed. Men traditionen med at dele gaver med hinanden er grundlæggende en dejlig og livsbekræftende ting, som bekræfter, at vi har overskud til og vil hinanden. Og den behøver ikke at koste mange penge.

Når tanken tæller

At give gaver er en kærlighedshandling. Og de fleste er nok enige i, at det ikke så meget er gaven, der tæller, som tanken og hensigten, der ligger bag. Derfor bliver der også købt mange gaver, som ingen har brug for og som senere bliver byttet til noget andet - eller gemt og glemt. Men det gør ikke så meget, for det er ikke selve gaverne der er vigtige.

Når indholdet tæller

Lige med undtagelse af den gave, som er hele anledningen til at vi fejrer jul med hinanden: "I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren." (Lukas 2,11). Med den gave er det ikke bare tanken, der gælder, men selve indholdet. Vi kan ikke nøjes med gode tanker og kærlighed fra Gud. Vi har brug for konkret hjælp, og det får vi med Jesus Kristus.

Det er heller ikke en gave, som vi egentlig godt kunne undvære. Tværtimod. Det er livsvigtigt at tage imod den. Og åbne den. Det er evigt liv om at gøre.

Jeg vil glæde mig over de gaver jeg får lov til at give og til at modtage her i julen. Også dem jeg godt kunne undvære. Men jeg vil i langt højere grad glæde mig over den gave, som verdens frelser, Jesus Kristus, er for mig. Ham kan jeg nemlig ikke undvære.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 09.12.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også