07.06.2019 13:54 Age: 5 yrs

Skrevet af:
Stefan Vase

Den Store Pinsekonspiration

I kirkelige kredse omtaler man pinsen som kirkens fødselsdag. Og sandt er det også, at det er den dag, hvor der skete et markant skifte i Bibelens beretninger om de kristne. 

Efter Jesus' død var disciplene bange. De gemte sig. Efter opstandelsen påskedag fik de nogle syn af Jesus, men der var ikke nogen stor forandring at spore. Men det stak fuldstændig af Pinsedag.

Disciplenes nye leder Peter gik frem og proklamerede:

“Den Jesus, jeg taler om, blev af Gud oprejst fra de døde. Det kan alle vi, der står her, bevidne.”

Resten er historie, som man siger. Kirken i Jerusalem voksede fra 12 disciple og nogle efterfølgere til 5000 mennesker.

En mislykket bekæmpelse

Saulus, som senere blev kristen og døbt Paulus, blev ansat af jødernes ledere til at lede en bekæmpelse af de kristne i Jerusalem.

Resultatet af bekæmpelsen var nedslående – set med ledernes øjne: På omkring 20 år blev fortællingen om Jesus spredt ud over det meste af middelhavsområdet.

Hovedmændene bag udbredelsen af fortællingen om Jesus var øjenvidner til Jesu opstandelse.

Hvis nu det ikke var sandt, at Jesus opstod fra de døde, så var de øjenvidner dygtige til at manipulere med andre. Så var det lykkes dem at skabe verdenshistoriens vildeste konspiration: “Jesus er stadig død, men vi lader som om, at han har rejst sig fra graven.”

Hvad fik øjenvidnerne ud af det? Ydmygelse, forfølgelse, tæsk og henrettelse.

Chokbølger

Vil man gå i døden for noget, der er løgn? Det er tænkeligt. Men vil man gå igennem ydmygelser, forfølgelser, vold og henrettelser for en konspiration, man selv har været med til at skabe? Næppe…

Derfor har vi at gøre med enten Den Store Pinsekonspiration eller Den Store Pinseforandring, som har sendt chokbølger igennem verden i over 2.000 år - og som stadig gør det.


Skrevet af:
Stefan Vase

Lagt på nettet 07.06.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også