30.03.2024 22:37 Age: 84 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

De døde længe leve

Jesus lover mig, at han vil være med mig og give mig et evigt liv på den anden side af døden 

Kors på bakketop

Foto: unsplash.com/@thanti_riess

Påsken er en fest, der kommer fra kirken. Mens de fleste godt ved, at julen er Jesus' fødselsdag, kan de færreste lige forklare, hvorfor vi holder påske. Svaret er enkelt: Her mindes vi ikke Jesus' fødselsdag, men hans dødsdag!

Dødsdag

Det er vel okay at mindes de afdøde – men ligefrem 2000 år efter at sætte flere dage af i kalenderen til at mindes, at Jesus afgik ved døden, henrettet af romerske soldater ved korsfæstelse?

I sig selv ville det sådan set være rigeligt til at fortjene at blive husket: at en fuldstændig uskyldig mand af kærlighed til alle os, der ikke er helt uskyldige, frivilligt valgte at give sit eget liv.

Et par dage senere

Men når det er årets absolut største fest for kirken, så er det ikke alene, fordi Jesus døde, men fordi han et par dage senere stod op fra døden og nu lever evigt – og kan give evigt liv til os!

I dag og i morgen

Jeg aner ikke, hvornår jeg dør. Men, som der står i en bedemands annonce: "Spørgsmålet er ikke om, men hvornår du dør". For dø, det vil jeg en dag.

Og hvad så? Ja, det ved ingen af os med sikkerhed, for vi har aldrig prøvet det. Folk med nærdødsoplevelser har heller ikke – de har været præcis det, ordet siger: nær ved døden

Men de har aldrig været stendøde i flere dage og begyndt at gå i opløsning – Jesus døde i et ret varmt klima uden kølemuligheder – og så vendt tilbage til livet.

Men Jesus ved det, for han har prøvet det. Og han lover mig, at hvis jeg lever sammen med ham nu, vil jeg ikke være alene i døden. For han vil være med mig og på den anden side af døden give mig et evigt liv. Hvordan det bliver? Det ved jeg jo ikke – men jeg ved, at det bliver ubeskriveligt godt. Derfor glæder jeg mig over at fejre påske og sige ham tak endnu en gang.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 30.03.2024

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også