18.02.2009 12:00 Age: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Darwinismen længe leve

Charles Darwin har haft rund fødselsdag – den 12. februar fyldte han 200 år, og medierne bruger flittigt lejligheden til at hylde darwinismen.

Charles Darwin

Charles Robert Darwin (12.02.1809 – 19.04.1882), portræt fra 1868.

Da jeg gik i skole, var jeg en lydig og artig elev. Jeg aftegnede hestens udviklingstavle, alle tidsperioderne i jordens historie og slugte alle lærerens ord om udviklingslærens sandhed 100% råt. Og hjemme så jeg rigtig mange af fjernsynets populærvidenskabelige udsendelser og hørte derfor gang på gang darwinismens trosbekendelse. Om jeg troede på det? Naturligvis – det gjorde alle mennesker i hele verden jo!

Deprogrammering

Jeg blev ældre – men ikke klogere.

Så mødte Gud mig, og det satte rigtig mange nye tanker i gang i mit stakkels lille hoved. De bredte sig til mine klassekammerater i gymnasiet og til lærerne. Alle undrede sig – hvad var det for noget mærkeligt, der foregik? Men diskutere det kunne vi jo altid…

Langsomt blev jeg deprogrammeret, som det vist hedder, når man har været udsat for massiv hjernevask og skal til at se mere nuanceret på verden. Jeg prøvede desperat at finde litteratur, der stillede de samme kritiske spørgsmål, som jeg selv gjorde. Og lidt efter lidt fandt jeg bøgerne (det var før internettet). En enkelt på dansk, nogle på tysk og norsk – og en masse på engelsk.

Jeg begyndte at se, at det vist ikke var "alle mennesker i hele verden", der troede på Darwins udviklingsteori. Faktisk var vi en hel del. Slag på tasken måske mindst et par milliarder. Men de færreste af os levede ikke i Vesteuropa, hvor den politiske korrekthed foreskrev darwinisme.

Lav profil

I dag kan jeg ikke få ind i mit hoved, hvordan udviklingslærens udvikling skulle have fundet sted i praksis. Det er mange tusinde missing links – og værre endnu: der er helt fundamentale teoretiske problemer, eller rettere: umuligheder. Som jeg blandt andet fik bekræftet på en konference i Ungarn, hvor jeg mødte videnskabsmænd fra mange lande, er mange videnskabsmænd enige med mig. Men de holder lav profil, for du får ikke karriere og penge, hvis du går imod darwinismen. Og da næsten al forskning drives lige godt om man tro på udviklingslæren eller ej – hvorfor så begå videnskabeligt selvmord?

-ismer og indoktrinering

Darwinisme, senkapitalisme, kommunisme, ateisme... der er mange –ismer. Og når en netop offentliggjort undersøgelse siger at skandinaverne er meget lidt religiøse, så er det fordi man ikke regner det for "religiøst" at tro på en -isme. Men det er det. For en tilslutning til en –isme kræver også at du "vedtager" nogle ting indeni dig selv, der bare er sande – sådan! Og det er da grundnerven i troen: den holder noget for sandt på et dybere plan end argumenter og "facts" kan begrunde.

Rigtig mange danskere tror på darwinisme og senkapitalisme. Det skal de have lov til. Men i en tid, hvor vi ellers taler om at alle religioner skal stilles lige, kunne vi så ikke også i skolerne og i tv få stillet darwinisme og andre teorier om livets opståen lige? Alt andet er indoktrinering.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 18.02.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også