09.10.2021 02:00 Alder: 20 days

Troens fødder

Da Jesus så deres tro, siger han til den lamme: »Søn, dine synder tilgives dig.« 

Fra søndagens tekst i kirkerne: 

Markusevangeliet kapitel 2, vers 1-12


Beretningen om den lamme, der bliver sænket ned foran Jesus i et tætpakket hus, er fortalt til mange børn i søndagsskoler og børneklubber. Det er nemlig så konkret, hvordan Jesus har magt over sygdom og kan lette menneskers byrde ved at tilgive dem deres synd. 

Og så lærer vi, at tro kan være blot  

Jesus' prioritering er også konkret. Han starter med at fortælle den lamme mand, at hans synder er tilgivet ham. 

Det er jo helt klart, at han som lam har et stort problem med sit handicap. Men Jesus ser først på det største problem for både den lamme og for dig og mig, nemlig synden, som skiller os fra Gud og evigheden sammen med ham på den nye jord. 

Derfor er Jesus' prioritering for alle mennesker, at vi skal bevæge os med troens fødder hen til ham og bede ham tage sig af vores problemer – og mest af alt det største, nemlig vores synd. Så vil han tilgive, og der er ikke noget, han ønsker mere. Det var det, han døde for.

Skrevet af:
Morten Nielsen


Lagt på nettet 09.10.2021

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også