18.04.2023 13:35 Alder: 1 year
Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Tid til hvile

Gud vil give os hvile, siger han i Bibelen, og jeg tror på, at han mener det

Foto: unsplash.com/@priscilladupreez

Det kan være svært og hårdt at bo i flytterod. Jeg har i et stykke tid været i gang med at flytte, og når man pakker et hjem ned og et andet ud, går der et stykke tid, hvor det føles, som om man ikke har en fast base. Der er ikke rigtig noget sted, der føles som ens hjem.

Lidt af et projekt

Det der med at bo i flytterod har jeg svært ved. For efter flere dage, der er gået med at pakke ned, flytte ting, samle møbler og pakke ud igen, er det svært for mig at slappe fuldstændig af, når jeg ved, at listen af ting, der skal laves, er lang.

Derfor kommer jeg til at køre mig selv helt træt, før jeg rent faktisk sætter mig ned og slapper af. Altså der hvor man har givet den en ekstra time, og når så man stopper for den dag, skal der stadig lige laves mad og ryddes op efter det, eller der er nogle ting, som skal flyttes, for at man kan være i stuen. Det bliver lidt af et projekt, som føles endeløst, fordi jeg er træt og udkørt, men ikke har ro nok til at kunne slappe af.

Nogle gange når jeg har det sådan, minder jeg mig selv om, at jeg ikke behøver et færdigt-indrettet hjem for at få den hvile, jeg trænger til. For jeg tror i virkeligheden, at jeg kan finde en stor del af den hvile, jeg har brug for, hos Gud. Jeg tror, det er enormt vigtigt, at jeg ved, at jeg kan hvile ud hos ham, men desværre er jeg ikke altid god til at huske det.

Ved Gud hviler jeg 100%

Gud siger til os i Bibelen, at vi må komme til ham, som vi er, og vi må komme med alt, om det er stort eller småt. Han siger til os, at vi må komme til ham, når vi bliver trætte og oplever nogle af livets svære tider, og han vil give os hvile.

Jeg øver mig i at lægge tankemylder og udfordringer, særligt dem jeg ikke kan løse alene, over til Gud. Jeg øver mig i at gå til ham, når jeg trænger til hvile. Nogle gange er det nemt, andre gange er det svært - men jeg øver mig, og jeg tror på, at han mener det, når han siger, at han vil give mig hvile.

Jeg kan mærke, at jeg får hvile og ro i mange ting, når jeg går til Gud med dem, og jeg kan mærke, at jeg hviler på en anden måde, end jeg gør, når jeg tænder for en serie på en streaming-tjeneste. Hvornår har du sidst hvilet rigtigt, og hvor finder du hvilen?


Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Lagt på nettet 18.04.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også