09.02.2024 15:41 Alder: 127 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Sne i Bibelen

I år fik de fleste danske børn lov at opleve sne. Sne kan glæde, irritere, genere og lyse op i den mørke tid. Men hvad siger Bibelen egentlig om sne? 

unsplash.com/@conti_photos

Bibelen siger ikke så voldsomt meget om sne. Sne nævnes især i to tilfælde. Det ene er mange af de steder, hvor det beskrives, hvordan Gud har skabt naturen og styrer den og dens love. Her kommer systemet med sol og regn selvfølgelig i fokus – og til nedbøren hører både regn og sne (og hagl).

Så Gud skabte sneen, ligesom han skabte regnen – og i det hele taget skabte vandet og dets forunderlige egenskaber. Jeg tænker tit på, at hvis Gud havde skabt vand bare lidt anderledes med hensyn til fx smeltepunkt, så havde vores verdens liv nok slet ikke kunne blive til. Så vi kan sige Gud tak for vand, både i flydende og luftig form – og i fast form: som is og sne.

Hvid som sne

I Bibelen står sne som billedet på det hvideste af det hvide. Og det kan man vel ikke undre sig over, når man ser et solbeskinnet landskab med nyfalden sne, der stadig ikke er blandet med snavs af nogen art. Hvad er det, Gud sammenligner med snehvidt? Ud over helt kliniske beskrivelser af en hudsygdom, der giver en hvid overflade, er der to ting. Den første er Gud:

Da Jesus var opstået fra de døde, viste han lidt af sin guddommelige herlighed, så hans nærmeste kunne se den. Det beskrives således: Hans udseende var som lynild og hans klæder hvide som sne. (Matt 28,3). Og da han en del år senere åbenbarer sig for en af sine venner, ser vennen Jesus på denne måde: Hans hoved og hår var hvidt som den hvideste uld, som sne, og hans øjne var som luende ild, (Åb 1,14).

Tilgivet

Den anden gruppe steder i Bibelen, der bruger billedet med sne, handler om vores synd. Om al den egoisme i os, der ødelægger kærligheden. Den vil Gud tilgive os! Kong David beder fx om tilgivelse på denne måde: Rens mig med duftende lægeurter, vask mig hvidere end sne! (Sl 51,9, Bibelen 2020). Og Gud svarer på den slags bønner med fx Es 1,18: Om I så drypper af blod på grund af jeres svigt, kan I stadig blive rene som nyfalden sne (Bibelen 2020).

Jeg prøver at forestille mig de møgbeskidte snedriver med jord og vejsnavs, der altid bliver tilbage i skyggefulde strøg som de sidste, der smelter, når tøvejret kommer. Tænk, hvis de pludselig bliver helt rene igen som nyfalden sne!

Det er for mig stærke billeder på, at Guds tilgivelse kan gøre den sorteste samvittighed helt ren. Gud skriver en masse i Bibelen om, at han netop kan gøre det, fordi Jesus døde for os, men det er en lang historie …

Snefnug

Lige en ting, der ikke står om sne i Bibelen: Det siges, at ikke to snefnug i verden er helt identiske. Vi ved fra Bibelen, at hvert eneste menneske er skabt unikt af Gud: Der er hverken kloner eller kopier. Også dette kan sne være et billede på, hvis man ser godt efter.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 09.02.2024

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også