28.01.2019 14:53 Alder: 5 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Skiftede flasken ud med Bibelen

Mødet med unge kristne ændrede Henriks liv


Foto: Anette Ingemansen

Henrik Jørgensen fra Mors er ud af en fiskerfamilie i Esbjerg. Her var druk almindeligt, og Henrik var ikke ret gammel, da han tog drikkeriet til sig. Et forbrug, der steg i ungdomsårene.

Efter folkeskolen tog han på langfart med fragtskibe, og senere var han ved fiskeriet. Da han var omkring 20 år, kom han til skade og blev sygemeldt.

Et vigtigt møde

"Jeg boede på et lille hummer tæt ved havnen, og det var ikke i byens bedste kvarter. Jeg drak for meget, og til sidst fik jeg det så dårligt over hele min livssituation, at jeg overvejede, om jeg skulle gøre en ende på det hele.

Så kom jeg til at tænke på, at jeg som dreng havde været i børneklub. Jeg kunne huske, lederen sagde til os, at lige meget hvor vi er, og hvordan vi har det, så må vi bede til Gud," fortæller Henrik, som prøvede at folde sine hænder.

"Der skete ikke noget med brag eller lys, men dagen efter bankede et par mormoner på min dør. Jeg kom en tid i deres fællesskab, men droppede ud igen. Så mødte jeg en ung fyr, som fortalte brændende om sin tro på Jesus. Han inviterede mig med på et sømandshjem, hvor jeg mødte andre unge, som tog mig med til et møde i en kristen ungdomsforening. Jeg kunne mærke, at de kunne lide mig, som den jeg var," fortæller Henrik.

Den indre stemme

"Efterhånden var jeg blevet glad for det kristne fællesskab, og jeg begyndte at læse i Bibelen. Jeg husker et tidspunkt, hvor der blev stille, og jeg fornemmede en indre stemme, som sagde: 'Se på Jesus. Han har gjort det. Det er fuldbragt'. Det var dér, jeg fik fred med Gud."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 28.01.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også