11.07.2021 16:02 Alder: 2 yrs

Sats på nåden

For jeg siger jer: Hvis jeres retfærdighed ikke langt overgår de skriftkloges og farisæernes, kommer I slet ikke ind i Himmeriget.

Fra søndagens tekst i kirkerne: 

Matthæusevangeliet kapitel 5, vers 20-26


I dag har de fleste nok en negativ holdning til "de skriftkloge og farisæerne". Vi forbinder dem med dobbeltmoral og selvretfærdighed – med eller uden grund. 

Virkeligheden er nok, at farisæerne var fromme jøder på Jesus' tid, som havde tillid til Guds ord og ønskede at leve efter buddene. 

Nogle af dem havde sammenstød med Jesus, men der var også nogle, der lyttede til Jesus og forsøgte at forstå, hvem han var. F.eks. Nikodemus, der kom til ham om natten. 

Det afgørende for dem og for dig og mig er, at vi ikke i os selv kan leve op til Jesus' ord om retfærdighed. Vi har det simpelthen ikke i os. 

Derfor må vi vende os væk fra os selv. Når vi gør det, kan vi vende os til Jesus, som er nådig overfor os. Han giver os del i sin retfærdighed, som er den, der langt overgår både min, de skriftkloges og farisæernes retfærdighed og åbner døren for os ind i Himmeriget. 

Det er værd at satse på.

 

Morten Nielsen


Lagt på nettet 11.07.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også