12.09.2023 08:46 Alder: 315 days
Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Pluk-selv

Religionerne er blevet et tag-selv-bord, hvor vi selv kan plukke de dele fra hver religion, som vi bryder os om 

Blomster

Foto: https://unsplash.com/@hanako87

Forleden var jeg på en cykeltur med min hustru. Vi cyklede ude i naturen og kom på et tidspunkt forbi en gård. Udenfor gården stod et skilt: Pluk-selv blomster. Hele den store have var fyldt med blomster i alle regnbuens farver. Forskellige størrelser og typer var repræsenteret. Det var et flot syn. Og hvis man betalte lidt for det, kunne man selv gå ind og plukke lige de blomster, man havde lyst til.

Vi vælger selv

Det med selv at plukke, hvad man synes er flot og godt, oplever jeg som noget generelt i det samfund, vi lever i. Vi vælger selv, hvilket liv vi lever. Hvilken uddannelse vi tager, hvor vi gerne vil bo, og hvilken religion vi gerne vil dyrke.

Jeg møder til tider mennesker, som plukker lidt fra flere forskellige religioner og tager det, som de kan bruge ind i deres hverdag. Det må ikke være for radikalt, det skal helst passe ind i livet. Og hvis man så bliver præsenteret for en ny religion med attraktive ritualer eller lignende, så tøver man ikke med at prøve det af, og måske integrere det i ens eget liv.

Kristendommen vil noget andet end at plukke hist og pist. Kristendommen er mere end en hobby, som skal passe ind i en kalender, hvor gode og vigtige ting som badmintonklub, tandlægebesøg og besøg af venner naturligvis også skal have en plads. Kristendommen ønsker hele mig – og ønsker ikke at blive blandet sammen med andre religioner.

Gud ønsker hele mig

Jeg oplever i hvert fald, når jeg læser i Bibelen, at den kristne Gud ønsker hele mig. Han ønsker en relation til mig, til dig, ja, til alle. Og den relation kan nemt blive mudret, hvis der er for mange andre ting, der optager pladsen. Gud ønsker hele mig, hele dig, derfor er det bedste, vi kan gøre, også at give hele vores liv til ham.


Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Lagt på nettet 12.09.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også