21.01.2021 15:52 Alder: 3 yrs
Forfatterprofil

Nytåret er en tid til selvransagelse

Rigtig mange af os er i gang med vores nytårsforsæt. Ofte handler de om mere motion, sundere mad og rygestop. Men hvad med de dybere lag? 

Kvinde løber

Foto: Philip Ackermann from Pexels

De fleste af os er godt klar over, at der er plads til forbedring, når det gælder os selv. Hvis vi tør se indad med kritiske øjne, går der ikke lang tid, før vi finder noget, som vi selv godt kunne tænke os var anderledes, og så er årsskiftet en god anledning til forandring. En ny begyndelse på et nyt liv.

Tør vi kikke dybere?

Det er godt engang i mellem at evaluere os selv, vores handlinger, vores liv. At have en sundere krop er et udmærket mål. Sundere kost, mere motion, mindre slik, mindre alkohol og rygestop er forandringer, der vil hjælpe os med at opnå en sundere krop.

Men tør vi kikke dybere end bare vores krop? Hvordan går det med mig som person? Er jeg den, jeg gerne vil være? Bruger jeg min tid rigtigt? Lever jeg op til mine egne idealer? Jeg kunne få styr på vrede, misundelse, bagtalelse og al den nag, jeg bærer rundt på. Gode mål, som det er svært at nå uden planlægning, arbejde og hjælp.

Nu er vi nede i vigtige spørgsmål, men der er et lag dybere endnu. Én ting er, om jeg lever op til mine idealer, men er mine idealer overhovedet værd at leve op til? Stræber jeg efter det gode? Er det godt, at jeg går all-in på min karriere, når jeg så samtidig forsømmer min kone og børn? Gør jeg verden til et bedre eller et ringere sted?

Gud kan forbedre os

Når vi er helt nede og vurdere vores idealer, ser vi hvor dybt vores problemer stikker. Hvordan kan jeg være god, når jeg ikke engang ved, om de idealer, som jeg prøver at leve op til, er gode? Hvordan kan jeg vurdere, hvad der er godt, når jeg bruger mine egne idealer til at vurdere?

Gud har en løsning.

Jeg kan prøve at lade ham fortælle mig hvad der er godt og ondt. Det har han skrevet i Biblen. Jeg blev kristen ved at lade Jesus tage skylden for mine onde gerninger, og lade ham hjælpe mig af med min ondskab.

Nogle vil sige, at det er dumt bare at adlyde Biblen og følge de kristne idealer, men er det klogt at ignorere dem? Det koster ikke noget at prøve, og det kan potentielt forandre hele dit liv til det bedre – ligesom det forbedrede mit.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 21.01.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også