02.10.2021 02:00 Alder: 322 days
Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Mennesker er værdifulde og elskede

(Jesus) sagde til ham: "'Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele sit sind.' Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: 'Du skal elske din næste som dig selv.'"

Fra søndagens tekst i kirkerne 

Matthæusevangeliet kapitel 22, vers 34 – 46


Jesus får stillet spørgsmålet, hvad der er det største bud i loven. Det første af de ti bud hedder: "Du må ikke have andre guder end mig." Som forventet henviser Jesus til dette. Men så overrasker han ved at sætte kærligheden til mennesker lige med kærligheden til Gud. 

Der er ikke tale om, at mennesker skal have Guds plads, men derimod at alle har den samme værdi for ham, uanset hvor umulige de er, eller hvilken status de har i befolkningen.

Alle er hans skabninger, og han elsker hver enkelt med en uendelig stor kærlighed. Derfor gav han sin eneste søn til døden, for at enhver, ved troen på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. 

Det ligger til menneskets natur, at det er forkert at gøre andre ondt, men vi har næppe den indstilling, at vi ligefrem skal elske dem på samme måde som os selv. Men tager vi imod Guds kærlighed og tilgivelse, vil Helligånden forvandle os, så vi mere tydeligt ser andre med Guds øjne. Jo mere dette sker, desto mere mærker mennesker, at de er værdifulde og elskede.


Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Lagt på nettet 02.10.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også