04.11.2009 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Klovn

"Din klovn", sagde jeg til mig selv for nyligt. Det gør jeg såmænd ofte, men denne gang havde jeg dummet mig på en måde, som også tjener til anskuelsesundervisning i, hvor galt det virkelig kan gå for os.

Klovn

For mange måneder siden købte jeg en billet til et standup-show med Frank Hvam, der pudsigt nok er kendt fra tv-serien "Klovn". Da jeg har det med at forlægge ting - især ting af papir - lagde jeg straks billetten sammen med mit pas og mine andre vigtige dokumenter. Så behøvede jeg nemlig kun sætte kryds i kalenderen og begynde at glæde mig.   

Det blev endelig fredagen før jeg skulle af sted om lørdagen. En del af mig havde lyst til at tjekke om billetten var, hvor den skulle være. Men jeg var stadig nervøs for, at jeg skulle forlægge den, og jeg skulle ikke risikere noget - så jeg lod være. Og lørdag eftermiddag kunne jeg da også glad konstatere, at billetten var, hvor jeg sidst så den.

Men ak, der var noget galt: Der stod fredag på billetten. Det måtte jo være en trykfejl, tænkte jeg. Eller også er det faktisk fredag i dag. Desværre ingen af delene: Jeg havde fået skrevet en forkert dato i kalenderen. Og derfor gik jeg gruelig glip af Frank Hvams standup-show. 

Tænk, hvis jeg alligevel havde tjekket billetten fredag eftermiddag. Så var det ikke gået så galt. Så jeg vil nok fremover gøre det til en vane at tjekke om billetten passer med kalenderen i god tid.

Billet til evigheden 

Men oplevelsen har fået mig til at tænke på, at der sikkert er mennesker, der får sig en grum overraskelse, når den dag kommer, hvor der ikke længere er tid. Vi kommer alle til at stå overfor Jesus - men om vi får lov at komme med i himlen afhænger af, om billetten er rigtig. 

Nogle vil sikkert stå helt uden billet, andre vil opdage, at den billet de troede, de havde er falsk og atter andre, at deres billet har mistet sin gyldighed.

I det lys er min oplevelse ligegyldig - tænk, hvis det var en evighed i himlen, jeg var gået glip af! 

Så, dobbelttjek lige din billet, måske har du ikke så meget styr på den, som du tror. Måske kan følgende artikler være til hjælp:


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 04.11.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også