10.05.2001 12:00 Alder: 23 yrs
Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Kan Gud ikke frelse alle?

Kan Gud frelse alle hvis han har lyst, eller er det ham umuligt. Jeg mener, han er kærlighedens Gud, og kærligheden kan jo ikke tvinge. Er det så fordi han har valgt at være kærlighedens Gud?

Ja, vi er enige om, at Gud er almægtig, eller kan alt, som du skriver. Men skal man lave et drillespørgsmål, kan man jo spørge, om Gud så kan skabe så stor en sten, at han ikke kan løfte den??? Det, du spørger om, er jo noget mere vigtigt, men alligevel måske lidt samme slags.

Du svarer selv lidt på det. For en del af svaret er, at Gud er kærlighed (direkte citat fra Johannes' første brev kap 4 v 16). Og kærligheden kan ikke tvinge, som du også selv skriver. Derfor vil og kan Gud ikke tvinge nogen ind i fællesskab med sig. Derfor skabte han de allerførste mennesker med en fri vilje til at vælge, om de ville leve i tæt fællesskab med Gud, eller om de ville gøre, hvad de selv ville - og de valgte det sidste!

Det er det valg, vi så lever med i dag, det der kaldes arvesynden. Derfor bliver der i dag ikke født noget menneske, der af sig selv vælger fællesskabet med Gud. Og derfor har vi brug for, at Gud åbner en mulighed for at få fællesskab med ham. Det fællesskab med Gud kan vi kun få gennem Jesus. Det har Gud så at sige bundet både os og sig selv til.

Så svaret på dit spørgsmål er: Gud har gjort alt, hvad han kunne gøre for at frelse alle. Jesu død og opstandelse gælder for alle mennesker, og Gud ønsker at tilgive alle mennesker for Jesu skyld. MEN den gave eller mulighed eller, hvad vi skal kalde det, vil eller kan Gud ikke påtvinge os, fordi han er kærlighed.


Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Lagt på nettet 10.05.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også