23.12.2018 20:31 Alder: 6 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Jesus besejrede dødens mørke

Vi er i den mørkeste tid på året. Men midt i mørket lyser millioner af små lys op og minder os om et endnu større lys, som kom til verden for at vinde over dødens mørke


Det er virkelig blevet mørkt udenfor. År efter år overraskes jeg over, hvor korte dagene bliver på denne tid af året. Man når knapt nok ud af sengen, før det er mørkt igen.

Jeg kan mærke på min krop, hvordan mørket dræner mig for energi. Jeg bliver hurtigere træt og har ikke lyst til at lave ret meget. Jeg vil hellere bruge tiden på sofaen med et tæppe over mig og en kop varm kakao i hånden.

Lys giver mig håb

Men så sker der noget forunderligt. Midt i den mørkeste tid på året begynder vi at tænde lys – masser af lys. Det begynder så småt i slutningen af november og tager til i løbet af december. Til sidst er der små lys over det hele.

Lysene fjerner ikke mørket helt, men midt i vinternattens mørke lyser de op, spreder hygge og giver håb om en lysere tid.

Når jeg ser alle de mange millioner små lys, der lyser Danmark op i december måned, bliver jeg rigtig glad. De mange små lys giver mig lidt af den energi tilbage, som mørket ellers har taget fra mig.

Det sande lys

Samtidig minder lysene mig hvert år om et af mine yndlingssteder i Bibelen. Det står i Johannesevangeliet og lyder blandt andet sådan: ”Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.”

Det lys, Johannes skriver om, er Jesus. Midt i den mørkeste tid på året minder lysene os om, at Jesus er kommet til verden. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt, at Jesus kom til verden?

Fordi Jesus – det sande lys – er Guds søn. Hans liv, død og opstandelse var en lang kærlighedserklæring til dig og mig, for gennem det overvandt han dødens mørke, som eller havde magten over os.

Hvis du inviterer Jesus og hans lys, ind i dit liv, får du del i hans sejr over dødens mørke.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 23.12.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også