25.01.2019 14:17 Alder: 5 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Jeg har brug for et termometer

Jeg kan både blive syg i min fysiske krop og i mit åndelige liv. Fælles for begge er, at jeg har brug for et termometer, der kan vise mig, at jeg ikke er rask


Jeg hader at være syg. Derfor går der ofte lang tid, fra jeg bliver syg, til jeg indser, at jeg må søge hjælp til at blive rask.

Undervejs har kroppen sendt mange signaler, som indikerer, at jeg burde tage den med ro. Mange af signalerne kan jeg ignorere i en periode, men hvis kroppen ikke selv kan klare tingene, skal den nok sørge for, at jeg ikke kan forlade sengen, før jeg er rask.

Nogle gange hjælper også andre ting mig til at indse, at jeg er syg. Fx et termometer, der fortæller, at jeg har feber.

Men termometeret kan ikke gøre mig rask.

Jeg har brug for medicin – Nogle gange er medicinen, at jeg giver min krop ro, så den selv kan bekæmpe sygdommen, andre gange skal der piller til.

Åndelig sygdom

Bibelen indeholder også et slags termometer, som viser, at jeg er åndeligt syg. Bibelen kalder det loven.

Den fortæller mennesket, hvordan Gud ønsker, vi skal leve. I den korte udgave kender vi den som “de 10 bud”. Men i virkeligheden er den meget længere.

Hvis jeg læser, hvad loven indeholder og sammenligner den med, hvordan jeg lever, så kommer jeg ikke udenom, at jeg har brudt loven – at jeg er åndeligt syg.

Jeg er blevet åndeligt syg, fordi der er kommet noget skidt ind i mit liv. Bibelen omtaler det som synd – en uundgåelig del af menneskelivet.

Bibelens termometer viser mig altså, at jeg er syg, men samtidig fortæller Bibelen også, at jeg kan finde åndelig medicin hos Jesus.

Jesus levede nemlig et liv, hvor han ikke overtrådte et eneste af lovens bud, hvorefter han gik i døden for alle os, der ikke selv kan overholde loven.

Det eneste, jeg skal gøre for at få del i den åndelige medicin (Jesus' liv og død), er at tro på ham.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 25.01.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også