29.01.2001 12:00 Alder: 23 yrs

Skrevet af:
Walter Wangerin

I sin fars hus

Da han var tolv år gammel, tog hans forældre ham med til Jerusalem for at fejre påske. Otte dage tilbragte de sammen med de andre pilgrimme i byen. De priste Gud og mindedes, hvordan han havde frelst sit folk. Da højtiden så var forbi, begyndte Maria og Josef den lange rejse hjem. De fulgtes med alle deres venner fra Nazaret og regnede med, at Jesus var fulgt med og var et sted imellem de mange mennesker, der vandrede samme vej.

Gennem årene udviklede Jesus sig til en sund og stærk dreng, fuld af visdom og Guds nåde.

Nogle gange blev selv hans forældre forbavsede over hans indsigt og forståelse. Da han var tolv år gammel, tog hans forældre ham med til Jerusalem for at fejre påske. Otte dage tilbragte de sammen med de andre pilgrimme i byen. De priste Gud og mindedes, hvordan han havde frelst sit folk. Da højtiden så var forbi, begyndte Maria og Josef den lange rejse hjem. De fulgtes med alle deres venner fra Nazaret og regnede med, at Jesus var fulgt med og var et sted imellem de mange mennesker, der vandrede samme vej.

Om aftenen gik de rundt imellem de andre og ledte, men kunne ikke finde Jesus nogen steder.

»Har du set Jesus?« spurgte de alle hans venner. Men ingen havde set ham hele dagen.

»Er han da slet ikke med?« spurgte de hinanden, og pludselig gik det op for dem, at det var han ikke. De havde ladet deres dreng blive alene tilbage!

Maria og Josef vendte straks om og gik hele vejen tilbage til Jerusalem alene. I tre dage ledte de og bekymrede sig og bebrejdede sig selv, at de ikke havde passet bedre på deres dreng.

Endelig fandt de ham. Han sad stille og roligt i templet sammen med lærerne og de skriftkloge. Han lyttede til dem og stillede spørgsmål, og alle var forbløffede over hans kloge spørgsmål.

Så kom Maria og afbrød den lærde diskussion. Hun skældte Jesus ud:

»Min søn! Hvordan kunne du dog gøre sådan imod os? Din far og jeg har været helt syge af bekymring for dig. Vi har ledt overalt.«

»Men hvorfor ledte I efter mig?« spurgte Jesus. »Vidste I ikke, at jeg bør være i min fars hus?«

Ingen af hans forældre forstod rigtig, hvad han mente. Men efter de var vendt tilbage til Nazaret, satte Maria sig en gang imellem og lukkede øjnene og tænkte på den uventede gæst, hun havde fået en aften for længe siden. Hun mindedes alt det, der var blevet sagt om Jesus, og alt det, der var sket.

I de følgende år gik Jesus frem i visdom og vækst og yndest hos Gud og mennesker. Til sidst gik Jesus så ud for at forkynde Guds rige for Guds folk.

Gud lod Jesus af Nazaret fylde af Helligånden og gav ham magt. Så vandrede Jesus omkring og gjorde gode gerninger, helbredte mennesker og reddede dem fra Djævelens undertrykkelse, for Gud var med ham.

Jesus begyndte sin tjeneste, da han var en mand på omkring tredive år.


Skrevet af:
Walter Wangerin

Lagt på nettet 29.01.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også