30.11.2000 12:00 Alder: 23 yrs

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Hvordan er himlen?

Jeg vil meget gerne vide hvordan himlen er?

Himlen er i bibelsk forstand ikke den himmel, vi kan stå og kigge op på. Så ville det jo være et temmelig luftigt, iltfattigt og koldt sted. Ikke noget rart sted at tilbringe en evighed!

Bibelen giver et helt andet billede af Himlen. De mest udførlige beskrivelser findes i Johannes Åbenbaring, det sidste skrift i Bibelen. Det gengiver et syn, apostelen Johannes fik på sine meget gamle dage på en ø i Middelhavet. Men Johannes Åbenbaring er bestemt ikke nem at forstå. Derfor kan jeg ikke give alt for præcise bud på, hvordan Himlen er. Den skal jo opleves, og det kommer enhver, der tror på Jesus, også til!

Alt, hvad vi kan sige, bliver trods alt meget blegt i forhold til, hvordan det er i virkeligheden. Alligevel vil jeg gøre forsøget: Himlen er et sted uden nogen form for ondskab. Uden tårer. Uden misundelse og had. Uden lidelse og død. Gud vil fylde alt og alle med sin kærlighed og tilgivelse. Der vil være musik og lovsang til Gud og Jesus så vidunderlig, at vi overhovedet ikke kender til det i vores nuværende liv. En fest der overgår enhver fest, vi kan forestille os. Glæden, freden og taknemmeligheden vil vare evigt - og dermed også overskride vores opfattelse af tid og rum. Indrømmet, det er svært at forholde sig til noget, der er så anderledes end det liv, vi kender til her på jorden. Det er måske derfor, nogen synes, det med Himlen lyder kedeligt - noget med harpespil og engle, der bare flyver rundt og rundt uden at have noget fornuftigt at lave. Sådan er det altså bare ikke i den virkelige Himmel. Ingen vil nogensinde fortryde at have satset sit liv på at komme med til den himmelske fest, når livet her på jorden er forbi!


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 30.11.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også