24.02.2023 16:45 Alder: 1 year
Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Hvor er hjælpen henne?

Det kan være svært at spørge andre om hjælp, men der er hjælp at hente, selv hvis mennesker ikke kan hjælpe

Foto: https://unsplash.com/@kellysikkema?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText

Det kan nogle gange være svært for mig at spørge om hjælp. Selv hvis det er helt tydeligt, at min opgave bliver nemmere, hurtigere og bedre løst af det. Hvis jeg erkender mit behov for hjælp til at flytte eller til en matematikaflevering, kan det stadig være svært for mig at sige højt “Jeg har brug for din hjælp”. Jeg ved, at mine venner og familie vil stå klar til at hjælpe, lige så snart jeg udtrykker et behov for hjælp. Så hvad er det, der gør den sætning så svær at sige højt?

Måske er det kun mig, der har det sådan, men jeg tror nu ikke, jeg står alene med den udfordring. 

For min del  tror jeg, at det er svært at spørge om hjælp, fordi det kræver noget af mine medmennesker, når jeg spørger om deres hjælp. Kan jeg bede om hjælp for mange gange? 

Kan min kvote blive opbrugt?

Jeg kender ikke nogen, der har oplevet at skulle hjælpe et medmenneske for mange gange, men jeg kan alligevel blive i tvivl, om vores kvote på et tidspunkt er opbrugt. Jeg kan endda blive helt bange for, at jeg på et tidspunkt har spurgt for mange gange og til sidst står helt alene. 

Men her kommer min relation til Jesus ind i billedet. Jeg er overbevist om, at jeg med Jesus i mit liv altid har en, som står klar til at hjælpe - nemlig ham. Jeg tror, at Jesus, allerede inden jeg har spurgt, står klar med udstrakte arme og er klar til at smide alt for at hjælpe lige netop mig. Og Jesus er så fantastisk, at det ikke kun er mig, han strækker sine arme ud mod. Jeg er nemlig overbevist om, at Jesus også gerne vil hjælpe dig. 

Det kan måske nogle gange være svært at mærke, at hjælpen er lige ved siden af. Hjælp mellem mennesker kræver to ting. Der skal være en giver og en modtager, ellers virker hjælpen ikke. Men jeg tror på, at Jesus så gerne vil hjælpe, at han slet ikke har brug for, at jeg spørger.

Hjælpen er måske ikke altid den, jeg havde regnet med, men jeg tror, at Jesus elsker mig så højt, at han har hjulpet mig altid, ligegyldigt om jeg har spurgt først - ligegyldigt om jeg overhovedet vil have hans hjælp.

Jeg tror, at Jesus følger mig og hjælper mig igennem alle aspekter - ja, jeg tror, at Jesus endda går foran mig. Jeg tror, Jesus går (på) min vej, før jeg selv går den, og før jeg selv overhovedet kan se den. 

Jeg tror, at Jesus hjælper mig så meget, at jeg ikke kan leve uden hans hjælp. Jeg tror faktisk, at uanset hvordan og hvor mange gange jeg har brug for hans hjælp, så står han klar til at hjælpe. Nu har jeg fortalt, hvad jeg tror, hvad tror du?


Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Lagt på nettet 24.02.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også