17.03.2017 14:17 Alder: 4 yrs
Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

Hvem er jeg?

Måske er der flere end mig, som har prøvet at stå foran spejlet, set sig selv dybt ind i øjnene og tænkt: Hvem er jeg? Ligegyldigt hvor meget jeg spejdede ind i mine egne øjne, kom der ikke noget svar tilbage. Jeg så blot et par store blanke søgende øjne


I vores tid bliver der snakket meget om at finde sig selv og realisere sig selv. Vi har så mange valg, vi kan træffe, og vi får at vide, at vi kan blive lige det vi vil. Dermed er jeg med til at skabe mig selv, og det er da fantastisk ikke?

Hvorfor spørge hvem jeg er, når jeg kan spørge, hvem jeg vil være? Så kan jeg jo bare selv vælge, ikke? Eller hvad? Fungerer det så let?

Når verden går i stå

Måske fungerer det meget godt, så længe alt går som det skal. Men hvad så, når tingene går galt? Når jeg fejler, og jeg pludselig ikke har højt nok gennemsnit til drømmestudiet.

Eller når jeg ikke kan overskue hverdagen, ikke kan komme ud af sengen, begynder at søge trøst i mad og tager på? Eller når jeg falder på cyklen og får hjernerystelse, så hele min verden går i stå? Hvem er jeg så?

Når jeg spørger Gud

Her er kristendommens budskab så befriende! Jeg er ikke min egen skaber, men Gud er min skaber. ”Du har skabt mig som den, jeg er” (Salme 139,13). Dermed ved jeg, at jeg er villet! Jeg er ikke bare en tilfældighed, som skal bevise mit værd.

Nej, Gud vil, at jeg er her. Han elsker mig, og jeg har uendelig stor værdi for ham. ”Du er dyrebare i mine øjne, højt agtet og jeg elsker dig” (Esajas bog 43,4). Ikke nok med det, så har Gud faktisk også planer med mit liv. ”For jeg ved, hvilke planer jeg har for jer, siger Herren, planer om fred og ikke om ulykke, planer om fremtid og håb” (Jeremias bog 29,11).

Mit liv er ikke ligegyldigt og meningsløst. Hvem er jeg? Jeg er elsket og villet af min skaber. 


Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

Lagt på nettet 17.03.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også