09.12.2011 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Hvad venter du på?

Når man tøver med at gøre et eller andet, så kan man risikere blive spurgt: "Hvad venter du på?" Det er sjældent en opfordring til eksistentielle overvejelser. Som regel er meningen, at man bare skal se at få fingeren ud af næseboret og komme i gang.

Ventende brud

Jeg vil skyde på, at nogle læsere af denne artikel netop opfattede overskriften sådan. Som noget en, der vil herse med os kunne sige. Og det er en skam at lige nøjagtig det spørgsmål ofte opfattes sådan. For det er faktisk et rigtig godt spørgsmål at åbne en samtale eller en refleksion over livets store spørgsmål med.

For vi mennesker venter altid på et eller andet. På at vi skal få nyt arbejde, komme på den anden side af julen, indgå ægteskab, vinde i lotteriet og den slags. Og vi har en forventning om, at når det, vi venter på, sker for os, ja, så bliver vi lykkeligere. Men sjovt nok, så er der altid noget nyt at vente på, når vi kommer rundt om hjørnet...

Vent på Herren

I Salmernes Bog lyder der et par gange en opfordring: "Vent på Herren!" Det er ikke bare sådan i snæver forstand, at vi skal vente på, at Han kommer igen. Og det betyder også mere end adventstidens venten på, at vi kan få lov at fejre at ventetiden for Jesu fødsel sluttede for omkring 2000 år siden.

Opfordringen til at vente på Herren er meget mere praktisk og dagligdagsagtig. Det er et enkelt spørgsmål om at have tillid til, at Gud er en levende og virksom Gud, der også griber ind i vores hverdag - hvis vi altså venter på Ham.

Det er ikke et spørgsmål om, at vi lige skal kigge os over skulderen indimellem og tjekke, om den gamle nu kan følge med, mens vi lever vores liv over stok og sten. Det handler om, hvad vi sætter vores lid til. Og om at give Gud rum til at gribe ind.

Vent store ting af Gud

Vi skal ikke vente os for meget af det nye arbejde, juleferien, ægteskabet, lotto-gevinsten og den slags. Vi kan i al fald ikke regne med, at vores venten på de jordiske ting en gang for alle gør os lykkelige. Men det kan betale sig at vente på Herren, fordi vi kan vente store ting af Ham. Og vi kan vente evig lykke!

Derfor: Hvad venter du egentlig på? Hvorfra venter du din hjælp, styrke og opmuntring i hverdagen? Jeg spørger bare - og uden at herse med dig, så vil jeg vil opfordre dig til at bruge lidt af din adventstid på overveje, hvad svaret på spørgsmålet er.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 09.12.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også