02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Hvad siger Bibelen om nudisme?

Hvad siger bibelen om nudisme, altså at gå nøgen og bade nøgen på stranden?

Du stiller et spørgsmål om nudisme, som Bibelen ikke siger noget helt klart om. Alligevel er vi ikke overladt til os selv uden vejledning. Jeg vil forsøge at besvare dit spørgsmål ud fra nogle udvalgte steder fra Bibelen, og så håber jeg, du derved bliver lidt klogere på, hvad der er rigtigt.

Da nøgenheden blev dækket

I Edens have - før syndefaldet - gik Adam og Eva nøgne rundt - uden at skamme sig (1. Mosebog kap 2, vers 25). Men allerede i kap. 3, vers 7 - efter syndefaldet - ser vi, at de skammer sig over deres nøgenhed, og derfor dækker de sig med figenblade. Og i kap. 3, vers 25 hører vi, at Gud syer skindtøj til dem.

Syndefaldet gjorde altså, at der skete noget med os mennesker, også i forhold til kroppen. Adam og Eva fik brug for at dække sig med noget, først figenblade, siden tøj. Og da vi stadig er mærket af syndefaldet, er det naturlige, at vi har det på samme måde.

Ydmyget af nøgenhed

I 1. Mosebog kap.9, vers 18-27 fortælles om Noa og hans sønner, at det hørte med til at ære deres far, at de ikke måtte se ham nøgen, og derfor syndede Kam ved at gøre det. Ligesådan siger Paulus i 1. Korinterbrev kap,12, vers 23, at det hører med til tilværelsen som mennesker, at vi klæder de lemmer, vi blues ved, med blufærdighed - altså dækker de mest intime dele til.

En helt anden vinkel ind i dette spørgsmål, er det som Bibelen taler om, ikke at bringe nogen til fald. Dette ansvar påhviler også "strandløver" og ikke mindre "strandløvinder", men det er en lidt anden sag.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også