01.10.2022 15:54 Alder: 176 days
Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Her og nu og til evig tid

Jesus sagde til hende (Martha): »Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør. Og enhver, som lever og tror på mig, skal aldrig i evighed dø. Tror du det?«

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Johannesevangeliet kapitel 11, vers 19-45


I en af kirkens trosbekendelser siger vi: "Vi tror på kødets opstandelse og det evige liv." Måske tænker du som jeg, at det ligger langt ude i fremtiden. Men er det mon rigtigt?

Jesus er hos Martha og Maria, der har lagt deres bror Lazarus i graven. De har en følelse af, at Jesus er kommet for sent. Døden tog Lazarus. Men når Jesus står overfor Lazarus’ død og vil trøste søsteren Martha, så bringer Jesus opstandelsen og livet helt frem til "her og nu". Han siger: "Jeg er opstandelsen og livet." Det er ikke bare et løfte eller noget, som engang skal ske. Det skal det også. Men Jesus er opstandelsen og livet "her og nu". Det betyder, at den, som tror på ham her og nu, allerede har fat i opstandelsen og livet på grund af relationen til Jesus.

Vel kan det være, at vi engang skal opleve den fysiske død og lægges i graven. Men graven sejrer aldrig over, at den, der tror, har del i Jesus' liv og opstandelse. For enhver, som tror på ham, skal ikke fortabes, men have det evige liv her og nu og til evig tid.

Ved troen på Jesus er vi bundet til ham med evighedsbånd nu og altid.


Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Lagt på nettet 01.10.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også