02.10.2014 12:00 Alder: 10 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Hanne finder bibelordene

Siden 2003 har Hanne Jensen sørget for, at der hver dag er et nyt bibelord til de 10.000 som får Dagens Bibelord på email, via sms, på Jesusnet eller på én af de mange andre sider som viser Dagens Bibelord.

Hanne Jensen

Artiklen herunder er et uddrag af en artikel.

Hanne Jensen kører raskt til i sin kørestol og viser vej til sit galleri "Torupkunst", der ligger lige ved siden af bopælen i Hedensted. Hun åbner døren ind til et lyst dejligt rum, hvor de klare og stærke farver fra de abstrakte malerier springer i øjnene. En væg er domineret af mange små billeder med motiver, der er inspireret af de bibelord, der er trykt på hvert enkelt maleri.

"Jeg har valgt bibelord, som er opmuntrende og opløftende. Det har jeg brug for at fokusere på."

Hun fik konstateret sklerose for 28 år siden.

"Fra dag ét har jeg været meget bevidst om, at det ikke var min sygdom, der skulle fylde og gøre mig til en anden, end den jeg er. Jeg vil blive ved med at være aktiv og gøre de ting, som gør mig glad," fortæller Hanne, der er gift med Finn. De har tre børn og er blevet bedsteforældre.

"Jeg forsøger hele tiden at se muligheder frem for begrænsninger i livet."

Sklerosen er en torn

For år tilbage lavede Hanne lister over, hvad hun skulle lave, for hun ville holde sig i gang. Det er ikke længere nødvendigt.

Når smerterne bliver for meget, og jeg tænker, at det er synd for mig, skal der ske noget andet, og så gør jeg noget, som giver mig glæde og gør hverdagen sjov. Jeg er meget i haven, i skov, i eng og ved havet, for jeg elsker naturen. Jeg bager boller eller ordner andre huslige ting. Jeg er i galleriet og taler med de mange mennesker, som kigger forbi," fortæller hun.

"Jeg tror på, at det er Gud, der får mig til at tænke på at gøre det, jeg har lyst til, og det som giver mig glæde."

"Sklerosen er en torn i kødet, og den borer dybere og dybere. Det er en stor sorg at miste sin førlighed. Derfor glæder jeg mig til, at Jesus kommer igen, og det må gerne være i morgen. I himlen er der ikke brug for kørestole, benproteser, kontaktlinser eller høreapparater. Jesu genkomst giver mig også en tro på og et håb om, at der er muligheder i livet nu. Det er jeg bestemt ikke færdig med."

Det mærker de i selvhjælpsgruppen for skleroseramte, som Hanne er en del af. Det er de også glade for i missionshuset i Hedensted, hvor Hanne sidder med i programudvalget.

Godt 4000 bibelord

Det var én af vennerne fra missionshuset, som for elleve år siden spurgte Hanne, om hun ville overtage hans opgave med at sørge for bibelord til Jesusnet.dk.

Jeg havde bedt Gud om, at jeg måtte blive brugt, så det var bønhørelse, da jeg fik opgaven på Jesusnet," understreger hun. "Gud har givet mig en dejlig opgave på Jesusnet, hvor jeg oplever, at Gud giver mig de ord, jeg skal bruge."

Hanne begyndte den 1. august 2003, og foreløbig har hun sørget for godt 4000 bibelord. Det er en nem opgave, som hun kan klare hjemmefra på computeren. Hun finder bibelord til nogle uger ad gangen og indberetter dem til Jesusnet.

"Jeg finder bibelord til hver dag i en uge, som forbereder læseren til den efterfølgende søndags prædiketekst. Jeg kigger efter, om der er enkeltstående og sigende vers i søndagens tekster."

Mest en ven

Nogen tid efter at Hanne var begyndt at finde bibelord til Jesusnet, begyndte hun at lave malerier med nogle af bibelordene.

"Bibelordene er en del af mig, og de inspirerede mig til at male," fortæller Hanne.

Den ene væg i galleriet er fyldt med små malerier med bibelord fra Jesusnet.

"Gæster i galleriet har givet megen respons på de bibelord, og det har givet mange samtaler."

På nogle af de andre billeder er der små kristne symboler, som viser, at den kristne tro betyder rigtig meget for Hanne.

"Jesus er både skaberen og mesteren, men han er mest en ven. Jeg snakker med ham mange gange om dagen, og jeg er helt ærlig over for ham. Det skal man kunne være med en ven," siger Hanne.

"Jeg beder om, at Jesus vil lede mig og tage hånd om fremtiden. Det gør han, for jeg oplever at få mange bønhørelser i det små."

 


Hanne Jensen døde af kræft den 22. september, 2021, i en alder af 60 år.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 02.10.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også