20.08.2021 15:00 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gud som mor

Gud siger aldrig i Bibelen, at han er en mor, men han siger flere steder, at han føler og handler som en mor – en guddommelig god mor

Mor og barn

Foto: Jose Antonio Alba / Pixabay

I hele min opvækst har begrebet ”far” ikke været positivt for mig. Min biologiske far døde, inden jeg var gammel nok til at kunne huske ham.

Mit forhold til de forskellige papfædre, jeg i tidens løb fik, svingede mellem ligegyldighed og fjendtlighed. Så da jeg begyndte at tro på Gud, var det ikke nogen god følelse at høre, at Gud kaldte sig ”Far” i forholdet til mig. Men sandt er det jo – tænk bare på verdens mest berømte bøn, Fadervor, hvor Jesus lærer os at bede til Gud og kalde ham ”Far”.

Mors barn

Jeg hørte de andre kristne sige, at Gud jo er en super god far – som den bedste jordiske far ganget med guddommeligt. Det hjalp noget, men det har også været godt for mig at opdage, at Gud også er som en mor for mig.

Gud siger aldrig i Bibelen, at han er en mor, men han siger flere steder, at han føler og handler som en mor – en guddommelig god mor.

En mor vil helt naturligt opbygge et enestående tæt forhold til det barn, hun bærer ved sit hjerte og siden er ganske tæt sammen med i dets første leveår.

En mors kærlighed beskrives ofte som indbegrebet af stærk og ubetinget kærlighed. Men her i syndefaldets verden kan selv denne næreste relation desværre ødelægges.

Gud giver os det vidunderlige løfte, at hans kærlighed til os har de samme kvaliteter som en mors kærlighed – og hans kærlighed er tilmed altid sikker: ”Glemmer en kvinde sit diende barn? Glemmer en mor det barn, hun fødte? Selv om de skulle glemme, glemmer jeg ikke dig.” (profeten Esajas, kapitel 49 vers 15).

Jeg er ikke forældreløs

Set fra den åndelige dimension har jeg et par guddommeligt gode forældre, der elsker mig som en far og mor. I de perioder, hvor jeg tør hvile i den tro, giver den mig en tryghed og et mod på livet, som intet andet kan. Nogle gange er det svært at hvile i den tro – men så må jeg bede Gud om at forny denne tro i mig.

Jeg har nået den alder, hvor også min biologiske mor er død. Men jeg føler mig dejligt hjemme i vers 10 i Salme 27: ”Min far og mor har forladt mig,
men Herren tager mig til sig.”


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 20.08.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også