01.09.2019 11:49 Alder: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gud skabte os til at elske

Den kærlighed jeg møder – og giver – har Gud skabt


Billede af truthseeker08 fra Pixabay

De fleste, der kender noget til kristendommen, vil bekræfte, at begrebet ”Næstekærlighed” er centralt. En del kan endda citere direkte fra Bibelen: ”Du skal elske din næste som dig selv!”.

Min næste

Jesus er ikke uenig, men da han svarer på et spørgsmål om det med at elske sin næste, vender han tilsyneladende det hele på hovedet. Spørgsmålet lyder: ”Jeg skal elske min næste, men ingen kan jo elske alle og enhver – så hvem er min næste, og hvem er ikke?”. Det er vel sådan set et meget logisk spørgsmål.

Mig som næste

Men Jesus vender det om og spørger: Hvordan skal jeg være, for at være en næste for de andre? Vi tænker vel, at ordet ”næste” betyder en person, der er nær ved mig, og som har brug for hjælp. Men Jesus siger, at en ”næste” kan bruges om en person, det er rigtig godt at være nær ved, når man har brug for hjælp. Så manden, der spurgte, hvem der var hans næste, fik spørgsmålet: ”Er du en næste? Er du en person, det er godt at have i nærheden, når man trænger til hjælp!?”.

Jesus

Den absolut bedste ”næste” i verden er efter min erfaring Jesus. Det er så godt at have ham i nærheden, når man har brug for hjælp. Både når man med det samme mærker hans hjælp, og når man ikke gør det. Samtidig skabte Gud os til at elske. Til at være gode at være i nærheden af, når der er brug for hjælp. Så hver gang, jeg får hjælp fra et andet menneske, er det dybest set Gud, der hjælper mig. For han har skabt den kærlighed, jeg møder. Og tænk hvor fedt det er, når jeg oplever at være til hjælp for andre og dermed kaste en lille smule Gud-glans ind over deres liv.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 01.09.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også