12.11.2021 16:27 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gud er vand

Vand er nødvendigt for liv, både i det fysiske og i det åndelige liv 

Tåge over flod

Foto: Dburhoe. Motiv: Bow River, Calgary Ice Fog at -20

På mange måder tænker jeg, at efteråret er vandets tid. I år er i hvert fald ikke et efterår, der modsiger dette indtryk. Vi har fået meget regn.

Midt i det hele sagde jeg til min kone: ”Kan du huske, da vi i sommers under tørken virkelig håbede på en regnbyge som denne?”. Hun så bare på mig, som om det var en dårlig vittighed. Men regn er nødvendig – bare den helst kom om natten og i passende mængder året rundt.

En og tre

Da vores vikingefædre for over tusind år siden invaderede England, mødte de nogle kristne. Først røvede og myrdede vikingerne blandt de kristne – men med tiden blev de selv smittet af kristendommen.

Disse keltiske kristne havde det syn på livet, at tingene hang sammen på en naturlig og fantastisk måde. Det, mange kristne i resten af Europa så som problemer, så de som noget ganske naturligt. For eksempel det med at Gud er én Gud og samtidig både er far og søn (Jesus) og ånd.Hvordan kan en Gud både være én og samtidig tre forskellige, der dog inderst inde er ét?

”Det er da ligesom for eksempel vandet,” sagde de keltiske kristne, ”Det samme vand kan være is, vand og damp – og skifte imellem de tre”.

Vand og liv

Jesus siger om sig selv: ”Jeg er livets vand”. Dermed mener han, at han er lige så afgørende for vores liv, som vandet er det. Hvis ikke H2O havde præcis de egenskaber, som det har, var der intet liv på jorden.

Hvis ikke et menneske har adgang til det vand, der også udgør en meget stor del af vores kropsvægt, så dør vi. Dette gælder i den fysiske dimension i verden.

Det samme gælder i den spirituelle del af virkeligheden. Den er mindst lige så virkelig som den fysiske, men skal sanses med andre sanser. Og modsat det fysiske vand, er Jesus tilgængelig i de rigtige mængder hele tiden, hele året, hele livet, og i evighed.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 12.11.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også