05.10.2011 12:00 Alder: 9 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Grå stær

Flere af mine venner har fået grå stær. De bliver derfor opereret i øjnene. For grå stær er ikke en fugl, men en øjensygdom. Noget af det, der går igen ved deres beretning om tiden før de blev opereret er, at grå stær ikke kommer på én gang. Det kommer umærkeligt langsomt.

Man ser bare en lille smule mindre skarpt hver måned. Man lægger ikke mærke til forandringen, fordi den sker så langsomt. Og så kommer man pludselig i en situation, hvor man tænker (eller ens kone siger): "Hør, er det egentlig helt godt med dit syn?" Og så går man til læge.

Utydeligt

Under valgkampen skrev en avis, at den vidste, hvem der ville vinde! Det ville Forbrugerisk Folkeparti! For samtlige partier, der havde en chance for at vinde dette valg, satsede på forbrug. "Dette valg drejer sig ikke om værdier, men om at bevare og udvide retten til at forbruge" - noget i den stil skrev avisen.

Og det er vel sandt. Naturligvis ligger der under ethvert forbrug nogle værdier: hvem skal have lov til at forbruge hvad - men pointen med, at forbruget er vigtigere end værdierne, er vist tydelig.

Dermed er også sagt, at vores syn for værdier er blevet utydeligt. Jeg er bange for, at vi danskeres syn for værdier har fået grå stær. Det er sket langsomt - over flere generationer. Sygdommen passer til sit navn: det hele bliver noget gråt. Farver som kærlighed og ægthed og sammenhold og glæden ved at hjælpe andre har det med at blegne i forhold til penge og forbrug.

Se godt ud

Jeg er overbevist om, at det hænger sammen med, at vores syn på Gud har fået alvorlig grå stær. De mange forvirrede stemmer, der lyder fra folkekirkens ledere, fortæller tydeligt, at der ikke i folkekirken er noget klart syn på hvem Gud er og hvad han betyder for os.

En af mine venner sagde efter sin operation: "I har holdt jer godt!" Nu, hvor han igen kunne se klart, kunne han se, at det faktisk ikke var os, der var blevet ret så gamle og utydelige - det var hans syn, der havde bildt ham det ind. Mange danskere oplever, at Gud bliver mere og mere utydelig. Men det er ikke Gud, der bliver grå - men deres syn svigter dem.

Jeg kunne sådan ønske, at vi i folkekirken fik en operation, så vi igen kom til at se godt ud: se ud over vore egne tanker og behovsoplevelser og de politiske korrektheder og se helt hen til den ægte Gud og hans værdier. Den operation ville også givet os synet på værdierne tilbage.

Efterår

Vi går ind i efteråret. Det er flot, der er højt til himlen og frisk vind. En tid til eftertænksomhed. Det er virkelig en eftertanke værd: ser jeg godt nok? Eller trænger jeg til, at Gud gør mit syn godt igen? Nogle gange skal vi måske bare pudse brillerne. Men andre gange skal der mere til. Men Gud er altid klar - helt gratis og uden venteliste. Det tilbud ser da godt ud!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 05.10.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også