26.04.2020 16:18 Alder: 4 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Gaven i foderstofsækkene

Min far gav engang min mor et smukt kors i en grim indpakning. Det minder mig om, at korset, som Jesus døde på, har to sider 

Stofsække

Jeg har arvet et smukt guldkors efter min mor. Hun fik det af min far i julegave, da jeg var omkring 12 år. Han havde pakket det ind i nogle gamle foderstofsække og bundet noget sejlgarn omkring.

Det var helt klart den grimmeste, men også mest værdifulde pakke, der blev givet den juleaften hos os. Jeg husker, at vi talte om, hvor utroligt det var, at noget så værdifuldt kunne være pakket så grimt ind.

Korsets to sider

Det slog mig, at korset har to sider. Det er på den ene side et torturinstrument. Korsfæstelse var den mest smertefulde død, man kunne blive udsat for.

For nogle år siden så jeg Mel Gibsons film ”The Passion of the Christ”. Den efterlod et stærkt indtryk, og jeg har aldrig været i tvivl om, at langfredag virkelig var en uendelig lang og smertefuld dag for Jesus og hans pårørende. Alligevel hedder langfredag ”Good Friday” på engelsk.

Hvordan kan man kalde en så smertefuld dag for god?

En større virkelighed

Bibelen taler om, at der er en større virkelighed, end den vi ser. På Jesus' tid brugte man ordet "fuldbragt", når man kvitterede på en regning for modtagelsen af det skyldige beløb.

Det samme ord brugte Jesus. Da han hang på korset, råbte han: ”Det er fuldbragt”, og så døde han. Men der skete noget mere: Jesus indfriede vores gæld hos Gud! Vi blev skyldfri!

Og det stopper ikke med døden! Det er den anden side af korset.

Jesus forlod graven på tredjedagen – her satte Gud sit godkendt-stempel på begivenheden og tilbyder nu dig og mig et tæt fællesskab i en tid, hvor vi ellers skal holde afstand.


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 26.04.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også