25.10.2020 16:47 Alder: 4 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Fjern spiren til den krænkende ukrudt

Hvis man vil undgå ødelæggende ukrudtsplanter, må man luge, før spirerne vokser ud

Tidsler

Foto: Westfale fra Pixabay

Vi hører for tiden meget om mænd, der krænker kvinder seksuelt og udøver magtmisbrug. Uanset hvad man så mener om måden, medier og folkets domstol håndterer det på, kan man vel næppe andet end være enig i, at den slags krænkelser er modbydelige. Men hvad er det egentlig, der gør, at mænd bliver til krænkere?

Nu er jeg selv mand, og jeg skulle da lyve en del, hvis jeg skrev, at jeg ikke kan finde nogle af disse ting i mit eget sind. Med skam at melde. Det med at betragte kvinder som en ”ting”. Betragte dem som noget, man kan ”bruge” til sin egen nydelse.

Som kristen vil jeg sige, at det er noget, vi mænd har måttet kæmpe med lige siden syndefaldet. Det skal ikke være en undskyldning, men stå som en konstatering af, at vi næppe får al ukrudtet rykket op med rode i den nuværende kampagne.

Vær en mand

Reformatoren Martin Luther har sagt: ”Du kan ikke forhindre fuglene i at flyve over dit hoved, men du kan forhindre dem i at bygge rede i dit hår”. Jeg kan desværre ikke luge disse impulser fuldstændigt ud af mit sind. Men jeg har måttet lære, at de skal afvises, før de begynder at spire og stikke deres grimme blade frem.

Eneste lidt positive ting midt i alt dette er måske, at jeg har svært ved at stille mig på de helliges side og kaste sten og forargelse på de skyldige.

Naturligvis er de skyldige, og naturligvis skal vi kæmpe for at undgå den slags i fremtiden. Men at stille sig op som en mand, der slet ikke kender til denne impuls i mig selv, ville være hykleri.

Vær en tilgivet og tilgivende synder

Jesus talte om forkert brug af den seksuelle lyst. Han stoppede ikke ved de fysiske handlinger, men sagde, at også i tankeverdenen var det en synd, der skulle bekendes og bekæmpes. Så det er det, jeg har gjort i alle årene: bekendt det for Gud og fået hans tilgivelse. Og bedt om kraft til at bekæmpe det, så det aldrig blev til en fysisk seksuel krænkelse.

Så Gud ske lov har jeg ikke noget redemateriale, jeg skal have fjernet fra håret – og dermed heller ingen, jeg har krænket. Men som tilgivet synder tænker jeg, at ting skal stoppes – men derefter skal de vel også tilgives. Sådan er Gud, og jeg vil gerne ligne ham, selvom jeg kun formår det i det små.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 25.10.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også