12.12.2012 12:00 Alder: 12 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Farven violet

Advent er - ligesom fastetiden op til påske - en violet tid. Violet er nemlig bodens farve og advent er en af kirkeårets traditionelle bodstider. Derfor bærer præsterne i Folkekirken en violet messehagel. Og derfor er den oprindelige adventskrans dekoreret med violet lys eller violette bånd.

Adventskrans

Det er ikke så let at finde violette adventslys i butikkerne. Og der er heller ikke meget bod at finde i den traditionelle danske adventstid.

Det hænger nok sammen med, at bod i det kirkelige sprog betyder, at man angrer sin synd for i stedet at gøre gode gerninger.

Vi kender også boden fra udtrykket at "råde bod på" som handler om at gøre godt igen. For eksempel ved at erstatte noget man har ødelagt eller ved at give oprejsning til én som man har svigtet. Boden er også oprindelsen til det danske ord bøde, som er en slags kompensation for en skade eller en overtrædelse.

Rydde op

Når advent er en særlig bodstid er det fordi det er en forberedelsestid. Vi forbereder os på at fejre og tage imod den nyfødte Guds søn. Og det kan vi bl.a. gøre ved at "rydde op" i vores liv og vores sind. Ved at gøre op med de ting, som vi ved Gud tager afstand fra. Ved at rense ud i alt det forkerte som står i vejen for Jesus. Ved at tage hans formaninger og hans lære ind over os og lever det liv, som han kalder os til.

Med andre ord: ved at omvende os og gøre bod. 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 12.12.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også