01.04.2018 12:25 Alder: 7 yrs
Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Fake News eller Good News

Jesus var død, men han lever igen. Er det en falsk historie, eller er der tale om gode nyheder?

Foto: James Emery

Et kendetegn ved fake news er, at afsenderen planter historien for at opnå personlig vinding. Jesus’ disciple opnåede ikke personlige fordele ved at fortælle nyheden om opstandelsen. Tværtimod oplevede de forfølgelser, tortur og henrettelser, fordi de stod fast på, at Jesus virkelig var opstået fra de døde, og at de havde set ham.

Jeg tvivler på, at disciplene ville have udholdt alle de lidelser for fake news. De var ikke villige til at lide for Jesus’ skyld før opstandelsen, for de flygtede fra stedet, da vagterne kom for at arrestere Jesus. Men efter opstandelsen var de villige til at dø for nyheden om den levende Jesus, og ingen af dem bukkede under.

Disciplenes vidneudsagn har været så stærkt, at vi her mange år senere i Danmark lige har markeret begivenhederne omkring Jesus’ død og opstandelse ved at holde fri i flere dage. Så selvom nyheden er omkring 2000 år gammel, så er den stadig relevant.

Good News

Går vi ud fra, at nyheden om den levende Jesus er sand, og der ikke er tale om fake news, så er det derimod good news. Er Jesus virkelig opstået fra de døde, så er den eneste logiske slutning, at han også er Gud, og så må alt, hvad han ellers har sagt og gjort også være sandt.

Det er gode nyheder, for det betyder, at Jesus sejrede over døden, og den sejr gælder også for os. Det betyder, at Gud elsker dig og mig så højt, at han vil give sit eget liv for, at vi kan leve. Det betyder, at vi har fri adgang til Gud og til alt det gode, som han vil give os.

Jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg ind imellem tvivler på min tro og på, om historien om Jesus er sand, men argumentet med disciplenes lidelser overbeviser mig hver gang. Jeg tror ikke, at Jesus’ opstandelse er fake news. Jeg tror, det er good news. Hvad tror du?


Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Lagt på nettet 01.04.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også