29.10.2022 15:41 Alder: 36 days
Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

En åben invitation

Jesus sagde: »Men hvad mener I? En mand havde to sønner. Han gik hen til den første og sagde: Min søn, gå ud og arbejd i vingården i dag. Men han svarede: Nej, jeg vil ikke! Bagefter fortrød han og gik derud. Så gik han til den anden søn og sagde det samme til ham. Han svarede: Ja, herre! men gik ikke derud.

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 21, vers 28-44

 

Hvor er det underligt, at vi mennesker kan have så forskellige forhold til Gud. Vi er alle skabt af ham og står i taknemmelighedsgæld til det liv, han har givet os. Nogle vil leve som herre i eget hus, andre kan ikke leve uden Gud. Det er da underligt.

Jesus fastlåser os ikke i vores beslutning. Men han har en åben invitation til dem, der fortryder en tidligere afvisning af ham. Jesus opfordrer os til at se på dem, der lagde deres liv i Jesus' hånd.

På Jesus' tid var det åbenbart for folk, at prostituerede og dem, der arbejdede sammen med den romerske besættelsesmagt, havde et belastende renomme. Det kan godt være, at de ikke var de første til at søge Gud, men da Jesus kaldte på dem, ændrede de beslutning. Den kærlighed, som Jesus viste dem, var så stærk, at den skjulte deres mislykkede liv. For dem var et liv nu under nåde og tilgivelse – det nye Jesus-liv.


Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Lagt på nettet 29.10.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også