24.09.2021 11:59 Alder: 3 yrs

Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Det der er mit

Når noget hober sig op, er det godt at vide, hvordan man kan skille sig af med det

Hylde

Jeg er så heldig, at jeg ofte får besøg af børn. Mine venners, mine søskendes og mine egne børns venner. Hvor især mindre børn har været, efterlader de som regel megen glæde og lidt rod ... og tøj. En ikke ny, men stadig brugbar, strømpe med et begyndende hul et sted. Et brilleetui. En halvvåd vante, der er krøllet sammen. 

Hvis det er nogle andres (og de har ligget bag et møbel lidt tid) er spørgsmålet, hvis det er? Slidte småting ryger ud. Men de større? De kommer op på et stykke hylde reserveret til det, der skal videre. Det kan hobe sig op af den ene grund, at det ikke er mit! Nogle gange i lang tid. 

Vi kan kun forære det væk, der tilhører os. Vores egne ting kan vi sælge, smide ud eller reparere, som vi vil. Ting, vi bare har lånt, eller som andre har glemt hos os, har vi ansvar for at få hjulpet tilbage i rette hænder. Men hvad hvis ingen ejermand melder sig? 

Det skal ud 

Mange af os vil måske sige: "Det forstyrrer i mit hjem, og det skal ud af mit hjem. Nu." Det gør vi ret i, og ikke kun når det drejer sig om ting. Det gælder også, når vi taler om smertende og dårlig samvittighed over helt konkrete ting, vi har gjort forkert. 

Nogle af os kender det, at ansigtet ligesom strammer sig lidt sammen af ubehag og dårlig samvittighed ved tanken om noget, vi har gjort, og som vi fortryder. 

I Bibelen står der, at Gud elsker os og ønsker at tale med os om mange ting, blandt andet grunden til den smerte og skyld, der er årsagen til, at vi krøller lidt sammen, når vi tænker på, hvad vi har gjort. Han ønsker at tage sten fra vores skulder, tilgive os og give os en lettere gang på jorden. 

Lad ikke den dårlige samvittighed hobe sig op som glemte sager, ingen vil kendes ved, men som du må trækkes med at se på hver dag. 

Hvordan? Tag ansvaret for det, du har gjort forkert, og bed Jesus tilgive dig og tage skylden. Sig "Det her er mit! Vil du tage det med? Jeg orker ikke at se på det mere." 

Et nyt liv 

Jesus er den, der kan fjerne skyld, han er den rigtige at spørge. Han ønsker at give os en nyt liv med højt til himmelen – et liv sammen med ham, badet i kærlighed fra ham.


Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Lagt på nettet 24.09.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også