30.08.2023 14:41 Alder: 290 days
Hanna Mørk

Skrevet af:
Hanna Mørk

Der er ingen størrelse på taknemmelighed

Ligesom mennesker bliver glade for en tak, bliver Gud det også, og hans taknemmelighed afhænger ikke af graden af vores taknemmelighed

Mand rækker hænderne ud mod horisonten

Foto: unsplash.com/@guillaumedegermain

Vi er meget heldige, at vi bor i Danmark. Vi har et godt samfund, et trygt sted at være, gratis uddannelse og lægehjælp, og vi har mulighed for mad på bordet hver dag! Det har fået mig til at tænke på, om ikke jeg bør sige mere tak?  

Jeg er taknemmelig 

Sommerferien er snart ved at lakke mod enden, og du har forhåbentlig fået slappet en masse af – enten på en ferietur eller hjemme på terrassen. Jeg har været på en familietur til London og på camping med mine venner.

Jeg er fyldt af glæde over, hvad jeg har lavet, og du er forhåbentlig også glad for din sommerferie. I vores samfund kan vi hurtigt glemme, at hele verden ikke er som Danmark.

Det er ikke en selvfølge, at vi skal have det godt, men jeg vil gerne øve mig i at være taknemmelig for, hvad jeg har fået her i livet. Jeg er taknemmelig for min familie! Jeg er taknemmelig for mine venner! Jeg er taknemmelig for, at jeg kan få økonomisk hjælp under mit studie! Jeg er taknemmelig for fredagsslik! Men hvem kan jeg sige tak til? 

Tak til Gud 

Jeg tror på en Gud, som har skabt alt, hvad vi kan se og røre ved. Jeg tror, at han har skabt sommerferien, muligheden for at rejse på eventyr og maden, vi sætter på bordet hver dag. 

Gud vil gerne, at vi siger tak til ham. Måske beder du til Gud, når du har brug for noget, eller når du er ked af det, men har du prøvet at bede til ham, når du er taknemmelig for noget? Vi mennesker bliver glade, når andre siger tak til os. Gud bliver også glad, når vi siger tak til ham. Der er ingen størrelse på taknemmelighed for Gud. Gud er bare glad, hver gang vi beder til ham! 

Ofte kan vi glemme at være taknemmelige, fordi meget her i livet er blevet en selvfølge for os. Derfor vil jeg gerne øve mig i at vise mere taknemmelighed for de ting, som mit liv og min hverdag er fyldt af. Hvad vil du gerne sige tak for? 


Hanna Mørk

Skrevet af:
Hanna Mørk

Lagt på nettet 30.08.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også