11.02.2015 12:00 Alder: 9 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Aldrig alene

Dybest set er vi alle alene. Men man kan være alene og forbundet med andre på samme tid. Det er vi i dåben, som på en helt særlig måde forbinder os med Jesus Kristus og hans legeme.

Døbefont - lille

Mange af os oplever ensomhed. Den kan pludselig melde sin ankomst, når vi mindst venter den. Og så sidder vi der alene og længes efter fællesskab. Eller måske stikker ensomheden dybere, bor længere inde. Som en følelse langt inde i sjælen af, at vi er helt alene i verden, ja, i hele universet.

Dåben til Jesus

Grundlæggende og dybest set er vi alene. Vi bliver aldrig fuldstændig ét med et andet menneske. Men på samme tid er vi på mærkelig vis grundlæggende og dybest set forbundet med noget andet og noget større. Det sker i dåben. Her bliver vi forbundet med Jesus, Guds søn.

Paulus taler i Romerbrevet kapitel 6 om, at vi i dåben dør, begraves og opstår med Jesus. Det lyder radikalt og halvmystisk. Paulus mener, at vi deler Jesu død og opstandelse. Vi er til i kraft af ham. Vores liv giver dybest set kun mening, når vi er forbundet med Jesus. Vi lever i ham og han i os. Jesus lever, derfor kan vi leve her og nu og evigt. Aldrig alene. Men sammen med ham. Det er en tanke, et perspektiv og en virkelighed, som vi kan bruge resten af vores liv på at forsøge at forstå og leve i.

Kirke-familien 

I dåben bliver vi også forbundet med Jesus på en anden måde. Kirken kaldes Kristi legeme, og når vi døbes, døbes vi ind i den. Vi indlemmes i den, bliver et lem på den, bliver en del af den. I den forstand er vi ikke længere alene. Vi har en familie. Vi er bundet sammen af troen på den samme herre og frelser, og vi kan dele liv, tanker og følelser med hinanden; også følelsen af ensomhed.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 11.02.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også