06.12.2019 22:24 Alder: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Advent lyser frem til jul

Julens betydning bliver gradvist oplyst gennem adventens bibeltekster 

https://pixabay.com/no/users/KleeKarl-178/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=11239

Julekalender, kalenderlys, adventskrans … der er mange ting i vore juletraditioner, der tæller dagene i december måned og alle sammen peger frem mod selve juleaften! Men hvorfor lige en adventskrans?

Adventskransen

Denne krans med fire lys er stadig en fast del af traditionen hos mange. Men hvad er egentlig indholdet? Et kalenderlys har et enkelt indhold. Hvis det skulle lykkes at få det brændt ned til tiden, så kan man på lyset præcist aflæse, hvor mange dage der er til juleaften.

Det kan man ikke med adventskransen! For den tæller søndage. Ideen er, at de sidste fire søndage inden juleaften markeres med hvert sit lys. Når man så har ild i dem alle, så er det snart juleaften!

Hvis juleaften falder på en søndag det år, så er det netop den dag, man tænder det fjerde lys. Men hvis juleaften nu falder på en lørdag, så har man allerede tændt det fjerde lys for seks dage siden! I år falder alle fire adventssøndage i december måned.

Budskabet

Adventskransen fortæller os, at der simpelthen er nogle lys, der skal tændes, hvis vi skal have lys nok til at se, hvad det betyder, at Jesus blev født julenat.

Søndag efter søndag gennemgår vi til de fire advents-gudstjenester nogle tekster fra Bibelen. Vi læser nogle tekster, der allerede var mange hundrede år gamle, da Jesus blev født.

Her hører vi en masse forudsigelser om hans fødsel, og hvad den betyder. Og vi læser nogle tekster, der fortæller, hvad Jesus selv som voksen sagde om julens betydning – og hvad nogle af de allerførste kristne sagde om julen.

Og så er vi oplyst nok til at glæde os til en fest, der er langt mere end gaver, mad og hygge. En fest for Guds enorme kærlighed og den evige fred. En fest for Jesus, der er verdens største julegave! Og så er den tilmed gratis :-)

Bonusoplysning: Den runde krans er et symbol på evigheden, der hverken har begyndelse eller ende. Og det stedsegrønne (betyder: ”evigt-grønne”) gran symboliserer, at der er tale om evigt liv.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.12.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også