11.08.2005 12:00 Alder: 19 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Synet på homoseksualitet

Vi indrømmer at kirken - ligesom resten af samfundet - har en lang tradition for en uanstændig fordømmelse og forfølgelse af homoseksuelle. Først indenfor de seneste par generationer er der opstået en bredere respekt for at mennesker med en anden seksuel orientering har samme værdi og rettigheder som alle andre. Vi har en bibelsk og etisk forpligtelse til at støtte alle bestræbelser for ligeværdighed mellem alle mennesker.

Homoseksualitet 100

I den forbindelse er det vigtigt for os at skelne mellem den homoseksuelle orientering, tiltrækningen af sit eget køn, og så den homoseksuelle praksis, hvor man er åben overfor aktive homoseksuelle forhold. Bibelen taler om homoseksuel praksis som noget, der er imod Guds vilje. Det er ikke forkert at have homoseksuelle følelser. Dem har man ikke selv valgt. Men Bibelen advarer imod at handle efter sine homoseksuelle følelser og indlede homoseksuelle forhold. Det er heller ikke er forkert at være tiltrukket af sin nabos kone, men Bibelen advarer mod at indlede et forhold til hende.

Det er derfor, at mange præster ikke kan medvirke til at velsigne homoseksuelle parforhold. Og det er grunden til, at for eksempel  indre Mission ikke kan gå ind for vielse af homoseksuelle i Folkekirken.

Bibelen beskriver homoseksualitet som en fordrejning af den naturlige mand-kvinde seksualitet, som vi er skabt til, og dermed også som et brud på det 6. bud om ikke at bryde ægteskabet. Når nogle mennesker udvikler en homoseksuel orientering er det altså en anden form for seksualitet end den, som Gud oprindelig havde skabt os til. 

Hvis den homoseksuelle selv ønsker det, er det derfor også noget som man i nogle tilfælde kan ændre på. Hvis den homoseksuelle vel at mærke selv ønsker det og er motiveret for det. Ellers er det omsonst og også udtryk for en respektløs tvang.

Vi ønsker at respektere og inkludere alle homoseksuelle i det kristne fællesskab, samtidig med, at vi ønsker at respektere Bibelens advarsler imod en homoseksuel adfærd. Derfor har vi også en særlig forpligtelse til at hjælpe de homoseksuelle, som selv ønsker at leve efter Guds bud, men kæmper en svær kamp imod sin seksuelle orientering.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 11.08.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også