25.04.2012 12:00 Alder: 7 yrs
Jørgen Hedager Nielsen

Skrevet af:
Jørgen Hedager Nielsen

Yoel så Jesus

Yoel Ben Davids baggrund er kompliceret. Han er søn af en skotte. Hans mor er marokkansk jøde. Han blev født i Israel og voksede op i England og Frankrig. Hans vej til Jesus var ligeså kringlet.

"Jeg troede på Gud gennem min barndom," fortæller Yoel. "Min familie var ikke komplet sekulære, men vi var heller ikke religiøse."

Da Yoel blev teenager, besluttede Yoel at læse noget om Gud: "Jeg læste ikke i Bibelen. I stedet læste jeg Koranen og Bhagavad Gita, som er om hinduismen."

Et syn

En dag, mens Yoel læste i Koranen, fik han den tanke, "at hvis Gud skabte verden og delte Det Røde Hav og alt det andet, som var skrevet om ham, så ville han være i stand til at vise sig for mig."

"Jeg lukkede Koranen og sagde: 'Gud, hvis du findes, så vis dig for mig!' Og lige der foran mig ved fodenden af min seng så jeg Jesu ansigt! Jeg flippede fuldstændig ud. Hvad skete der? Jeg var skræmt. Der var jeg en jøde, der læste i Koranen og så stod Jesus ved min seng!"

Yoel kunne ikke forholde sig til sin oplevelse, så han forsøgte at glemme den. Han blev student og rejste tilbage til Israel.

"I Israel mødte jeg Adel, som nu er min kone. Da vi mødtes, kæmpede vi begge med, hvem Gud er. Vi var ærligt søgende."

Undervisning

Da både Adel og Yoel efter opfordring fra en veninde havde læst de fem Mosebøger, havde de et problem. "Vi stod pludselig med spørgsmålet: 'Følger vi mennesker eller følger vi Gud?'" forklarer Yoel.

Han gik til Judith, som havde opfordret dem til at læse det gamle testamente og fik undervisning om Jesus.

"Min første reaktion var: 'Hvordan kan jeg på nogen måde tro på Jesus? Jeg er jo jøde.'

Et nyt syn

Men tankerne fortsatte. Så jeg bad: 'Gud jeg er så træt af at søge, jeg er så syg af ikke at vide. Vis mig vejen.' Og i det øjeblik fik jeg det samme syn, som jeg havde haft fire år tidligere. Jeg så Jesu ansigt der i Judiths stue. Og jeg vidste, at Jesus var virkelig."

Adel er også kommet til tro på, at Jesus er Messias. Og parret har nu besluttet, at ingen skal være sammen med dem ret længe, uden at blive udfordret med beretningen om Jesus.


Jørgen Hedager Nielsen

Skrevet af:
Jørgen Hedager Nielsen

Lagt på nettet 25.04.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også