08.02.2006 12:00 Alder: 13 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Undskyld!

Hvorfor er det så forfærdelig svært at sige undskyld? Hvad er det for en politisk korrekthed og princip-stolthed, der forhindrer os i at vise en smule ydmyghed? Når det nu bare er det, der skal til? Jeg vil gerne undskylde for både Jyllands-Posten og statsministeren selvom jeg næppe tror at ret mange kan bruge det til noget.

Undskyld 100

Underskrift 210

Tegneserie-konflikten er på mange måder blevet til en konflikt mellem den islamiske og den kristne verden. Og konfliktens kerne er, at muslimerne ikke kan få en ordentlig og uforbeholden undskylning for at være blevet krænket. Det synes jeg er lidt beskæmmende. Vi i den "kristne" verden burde om nogen vide hvad en undskyldning er værd og hvad den kan kan løse op for hos mennesker.

Jeg er klar over, at man i princippet ikke kan undskylde for noget som man reelt ikke har ansvar for. Og jeg er klar over, at en sådan undskyldning også kan misfortås af nogle som om vi dermed opgiver vores ytringsfrihed. Men hvad kan vi bruge den slags principper til når der er mennesker, som føler sig såret og krænket? Mennesker som er vant til, at det er ærekrænkende ikke at sige undskyld til dem der beder om det.

Skulle Tyskland så heller ikke have undskyldt for holocaust? Man kan faktisk godt bede om undskyldning for andres synder! Det er en udmærket måde at lægge afstand til noget som man ikke billiger. Og faktisk var det jo lige præcis det Jesus engang gjorde og som vi er mange der lever vores liv på i dag.

Nu er der gået alle mulige former for politik i sagen som begyndte med nogle dumme Muhammed-tegninger. Som eskalerede pga. nogle ukloge imamers lemfældige omgang med sandheden. Og som nu er kørt fast fordi der er nogen som ikke vil sige undskyld.

Hvis nu Jyllands-Posten og statsministeren gav en uforbeholden undskyldning. Så ville imamerne måske også unddkylde deres dumheder, Og så ville vi muligvis også få nogle undskyldninger fra de lande og folk, som lige nu er optændt af vrede og had. Og så kunne vi måske begynde at snakke ordentligt om hvordan vi bedst kombinerer frisind, respekt og ytringsfrihed. Og hvordan vi lærer tilgivelsens kunst.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også