02.05.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

Advokaten Helligånden

6. Søndag efter påske: Kært barn har mange navne, siger man. Gud har også givet mange navne til sin ånd. Helligånden, kalder vi ham normalt. i Bibelen kaldes han også Sandhedens ånd eller Talsmanden. Guds ånd, Helligånden, er den gode ånd, som vil give os troen på Gud og hans søn, Jesus Kristus.

Prædiken intro 100px

6. Søndag efter påske:

Kært barn har mange navne, siger man. Gud har også givet mange navne til sin ånd. Helligånden, kalder vi ham normalt. i Bibelen kaldes han også Sandhedens ånd eller Talsmanden.

Guds ånd, Helligånden, er den gode ånd, som vil give os troen på Gud og hans søn, Jesus Kristus.

I Bibelen fortælles det, at Helligånden er et vidne. Når man har vidner i en retssal, er det nogle, der kan være med til at afgøre om et eller andet er sandt. For at kunne gøre det, skal de selv have set det, de vidner om.

Helligånden er vidne på, at det er sandt, at Gud vil frelse os ved tro på Jesus. Helligånden kommer nemlig fra Gud og kaldes derfor også Sandhedens ånd.

Ved at fortælle om Gud og Jesus hjælper Helligånden os til at tro. Vi kan nemlig ikke tro på Gud uden at vi hører om ham. Men Helligånden taler sandt om Gud.

Helligånden kaldes også vores talsmand over for Gud. Han er vores advokat. Når Gud med rette kan dømme os, fordi vi har så meget ondt i os, så tager talsmanden os i forsvar ved at minde om, at Jesus døde for menneskers synd og ondskab.

Du kan høre mere om dette i kirken 6. søndag efter påske, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 15, vers 26 - kap. 16, vers 4


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også