05.06.2014 15:08 Alder: 10 yrs
Kategori: jn-svar
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Kristen uden at læse i Bibelen?

Kan jeg egentlig kalde mig kristen? Jeg tror på alt hvad jeg har lært om kristendommen og dermed Jesus, men jeg har aldrig har læst bibelen - dog har jeg holdt mig til hvad jeg har hørt fra forskellige præster.

Jeg mediterer og søger gud af anden vej end ved hjælp af bibelen.


Svar:

Tak for dit vigtige spørgsmål. Om du er kristen eller ej, er faktisk det mest afgørende spørgsmål du kan stille dig selv. Det er nemlig afgørende for dit evige liv.

Dåbens gave

Enhver som er døbt med den kristne dåb kan kalde sig kristen. I dåben bliver jeg nemlig barn af Gud og det betyder for det første, at jeg får "ret" til Guds tilgivelse og det evige og for det andet, at jeg får Guds ånd, som fylder mig for at vejlede og forvandle mig til at tjene Gud. Så dåben er både en gave og en opgave. Og opgaven består i at tro på Jesus og i at leve det liv som Guds ånd lærer mig. Og det har jeg brug for hjælp til.

Bibelen er nødvendig

Det er her Bibelen kommer ind i billedet. For i Bibelen lærer Gud os hvem Jesus er og hvordan vi lever vores tro på ham. Havde vi ikke Bibelen, ville vi ikke vide ret meget om Gud og stort set intet om Jesus. Så vi kan ikke undvære Bibelen.

Læser vi ikke selv i Bibelen har vi derfor brug for at andre fortæller os de ting som Bibelen siger. Og det er jo bl.a. præsternes opgave og andre som forkynder Guds ord.

Mange kristne har i tidens løb ikke haft mulighed for selv at læse Bibelen. Enten fordi de ikke kunne læse eller fordi de ikke havde nogen bibel. De måtte i stedet lytte til dem som kendte Bibelen. Så man behøver ikke selv at læse i Bibelen for at være kristen. Men gør vi ikke det, så gør vi os afhængige af dem som videregiver til os hvad Bibelen siger. Vi hører det jo kun gennem deres tolkning og udlægning. Og det er jo ingen hemmelighed, at det slet ikke er alle præster der regner med det som står i Bibelen.

Meditation lærer ikke noget om Gud

Du skriver, at du mediterer og nærmer dig Gud på den måde. Det er rigtig fint. Men gennem meditation lærer du ikke noget om Gud. Og selvom du på en særlig måde oplever Guds nærvær når du mediterer, så siger det jo ikke noget om hvem Gud er og hvad han har gjort for dig. Det kan du kun vide fordi det står i Bibelen - og fordi andre har fortalt dig om det.

Så mit svar til dig må blive, at du kan godt være kristen selvom du ikke læser i Bibelen, men at det gør din tro sårbar og afhængig af andres udlægning når du kun lærer Bibelens indhold at kende gennem andre. Der er også en fare for, at det du hører slet ikke passer med Bibelen og så risikerer du at komme til at tro på noget andet end det Gud vil lære dig. Og det er faktisk farligt. Hvis ikke din tro på Gud svarer til det som står i Bibelen, så er det en falsk tro og så kan det være lige meget om du kalder dig kristen eller ej.

Læs Bibelen

Jeg vil meget opfordre dig til selv at læse i Bibelen. Der findes i dag rigtig gode og lette oversættelser af Bibelen, som gør det let at læse. For eksempel "Bibelen på hverdagsdansk", som du kan købe i enhver boghandel. Det samme gælder "Den nye aftale". Begynd med at læse evangelierne, som fortæller om Jesus. F.eks. Lukas evangeliet.

Mange kristne bruger at læse et lille kort stykke fra Bibelen hver dag - eller måske bare om søndagen. Du kan læse mere om Bibelen i vores tema Bøgernes Bog. Her kan du også se en genfortælling af bibelen på 18 minutter.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 05.06.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også