19.08.2012 12:00 Alder: 12 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Kan mirakler forklares videnskabeligt?

Jeg har tit tænkt på, at flere af Guds mirakler kan forklares videnskabeligt, (eller i hvert fald med vores snæversynede videnskabelige kendskab.) For eksempel under en krig, hvor der blev bedt om at Gud måtte lade dagen blive længere, så soldaterne ikke skulle kæmpe om natten. Dette kunne forklares med et fænomen, der skete i starten af det 19. århundrede, hvor en stor is-komet faldt ned gennem jordens atmosfærre og oplyste himlen, dette skete i Rusland, men lyset kunne ses i England. Det samme kan gøres med de 10 plager over det gamle Egypten, hvor naturfænomener kan forklare det meget. Men der er ting som for eksempel pludselig helbredelse, som egentlig ikke giver nogen mening. Men kunne være at Gud tænker "det hele tiden har været planen at denne mand skulle bliver rask, så derfor lægger jeg det i hans gener at blive rask"? Det, jeg mener, er, om Gud udfører mirakler igennem menneskelig logik (understøttet af overnaturlig indblanding), eller om han bare knipser med fingerne?

Svar:

Gud har skabt hele verden - ikke ved at "knipse med fingrene" - men udelukkende ved at sige et ord. Han har skabt den med nogle love, som naturen overholder. Men Gud er ikke selv bundet af disse love og kan frit gøre, som han vil. Så vi behøver ikke prøve at få hans mirakler til at fungere inde i systemet af naturlove (for eksempel at det skulle ligge i en persons gener, at på en bestemt dag bliver han rask).

Det er ifølge Bibelen så enkelt, som det beskrives: Gud ændrer den fysiske virkelighed, når det passer ham. Og det gør han bare direkte. Nogle gange benytter han sig af tilsyneladende "tilfældige" forekomster af ting, der hører under naturloven (for eksempel en stærk storm) - men andre gange bryder eller overgår han simpelthen bare sine egne love.

Han er leveringsdygtig i overnaturlige indgreb i den dybeste forstand af "overnaturlig": altså helt hævet over naturens love.

Om disse mirakler kan forenes med videnskaben? Det afhænger alene af, om videnskaben vil acceptere totalt overnaturlige hændelser og indgreb. Hvis den ikke vil, har den udelukket sig fra at arbejde med mirakler.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 19.08.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også