03.12.2013 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
jesusnet.dk

Kan jeg sikre, at min familie kommer i himlen?

Jeg kommer ikke fra en kristen familie, men har alligevel fundet Gud, som i drømme har snakket til mig, og sendt en vidunderlig kæreste til mig, som har hjulpet mig det sidste stykke ind i kirkemiljøet.
Mit spørgsmål er: Hvad kan jeg gøre for at sikre, at min familie kommer i himlen. Er det nok at bede? Jeg tvivler på, det hjælper at fortælle dem om Jesus, da især min far og bror ofte griner og håner kristendom. Det er også derfor, jeg er bange for deres sjæle.
Derudover, hvad så med dem jeg allerede har mistet? Mine bedsteforældre og en enkelt ven, de døde alle uden troen på Jesus (i hvert fald hvad jeg ved af, de kan jo have troet i al hemmelighed). Men er de så fortabte? Eller kan jeg bede for at jeg en dag kan få dem at se igen?

Svar:

Vi kan som udgangspunkt ikke "sikre", at et andet menneske bliver frelst. Det kan vi ikke, fordi det grundlæggende er en sag mellem det enkelte menneske og Gud, om et menneske bliver frelst eller ej.

Men vi kan påvirke mennesker, og hjælpe dem til at blive frelst. At bede for de mennesker, vi gerne vil hjælpe, er absolut et godt - og nødvendigt - udgangspunkt. Bøn hjælper altid.

Er det nok? Det kan vi ikke vide. Det kan være afgørende, men vi kan ikke satse på det. Derfor må vi også fortælle de mennesker, vi gerne vil hjælpe til omvendelse, hvad vi selv tror på gennem ord og handling. At din familie i udgangspunktet er afvisende overfor kristendommen, er så meget mere grund til, at du må fortælle dem om den Jesus, du har mødt.

Med hensyn til spørgsmålet om dem, du allerede har mistet, så giver du næsten selv svaret: Vi kan ikke vide, om de troede på Jesus, da de døde. På samme måde kan vi heller ikke gøre noget for at sikre os, at de ikke går fortabt.

Men der er principielt ikke noget forkert ved at bede for de døde. I både den katolske kirke og den ortodokse gør man det meget bevidst. Det bruges ikke så meget i folkekirken, men det er ikke usædvanligt, at man ved begravelser beder Gud bevare den afdøde til en glædelig opstandelse på den yderste dag.

Måske vil du også have glæde af denne artikel, der behandler det svære spørgsmål om, hvad der sker med ikke-troende, når de dør:

Er alle ikke-kristne fortabte?


Skrevet af:
jesusnet.dk

Lagt på nettet 03.12.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også