15.09.2003 12:00 Alder: 21 yrs
Kategori: Kirken, Kristenlivet, Menneskelivet
Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Hvornår er man gift?

Jeg har et par spørgsmål til jer. Det er omkring begrebet ægteskab, eller sex uden for ægteskabet. Er man gift i kristen forstand, hvis man kun er viet på et rådhus, eller skal det kirkelige ritual til? Eller er man allerede gift, hvis man elsker hinanden, og foran Gud og mennesker lover at ville blive sammen, og bruger Jesu regler for skilsmisse, hvis det går galt, med utroskab eller lignende?

Svar:

Når det handler om indgåelse af ægteskab på et rådhus, er det bibelsk set lige så fuldgyldigt et ægteskab, som hvis vielsen foregår i en kirke. Forskellen er, at mennesker der lader sig vie i en kirke, synligt giver udtryk for, at de ønsker at Jesus skal velsigne ægteskabet. Derfor er der også nogle, der efter at have indgået ægteskabet på rådhuset, henvender sig til en kirke, for at få deres ægteskab velsignet.

Hvis man derimod nøjes med blot at afgive ægteskabsløftet overfor hinanden og måske et enkelt hold venner, er det en anden sag. Her er der ikke tale om en offentlig juridisk bindende handling. Det er netop den offentlige, juridisk bindende handling (vielsen på et rådhus eller i en kirke) der stadfæster ægteskabet. Hvis man indgår i et ægteskabslignende forhold inden denne offentlige handling, er det bibelsk set at begå ægteskabsbrud og dermed synd.

I øvrigt har jeg aldrig hørt en eneste god begrundelse for undgå den offentlige handling på rådhuset eller i kirken. Har man ikke råd til en stort bryllupsfest kan man jo blot nøjes med en lille, eller slet ingen fest bagefter.

Med venlig hilsen


Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Lagt på nettet 15.09.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også