23.08.2006 12:00 Alder: 18 yrs
Kategori: Jesus-rel

Skrevet af:
Poul Hoffmann

Hvordan var Jesu menneskesyn?

Jeg vil gerne vide, hvordan Jesu menneskesyn var? Jeg synes, det er nemt at finde stof omkring Luthers menneskesyn, men knap så let om Jesu. Kan man sætte de to menneskesyn op mod hinanden?

Svar:

Det er ikke muligt at tale om Jesus' menneskesyn på samme måde som Luthers og andres. Jesus er Gud og ved alt om hvem, hvad og hvordan mennesket er. Læs for eksempel Johannesevangeliet kapitel 2, vers 24-25:

"Selv betroede Jesus sig ikke til dem, fordi han kendte alle, og fordi han ikke havde behov for, at nogen skulle vidne om mennesket; for han vidste selv, hvad der gemmer sig i mennesket."

Gud er selv menneskets skaber, og hans - og dermed Jesus' - "menneskesyn" er simpelt hen sandheden om mennesket, den totale viden om det. Det er en viden, som Luther og vi andre kun kan få del i stykkevis - først og fremmest ved at studere Bibelen - og aldrig fuldstændig. Det er faktisk noget af det, vi skal glæde os over i evigheden: at lære os selv og vor næste, Guds ypperste skaberværk, bedre at kende.


Skrevet af:
Poul Hoffmann

Lagt på nettet 23.08.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også