11.05.2005 12:00 Alder: 19 yrs
Forfatterprofil

Hvordan kan troen gøre mig fri?

Nu har jeg efter snart 2 år som kristen, fået at vide, gang på gang, at kristendom er frihed fra loven. Og den skal vi ikke dømmes efter? Men jeg synes efterhånden ikke at kristendommen er andet en en masse love du skal overholde. Du skal selvfølgelig også lige tro på at Jesus er din frelser, og at han har taget dine synder. Men Jesus siger selv, at hvis man tror på Ham, så holder man Hans bud. Hvis man SKAL holde hans bud, er det så ikke også lov-trældom? Håber I har forstået mit spørgsmål, selvom det er ret svært at forklare

Svar:

Det er ikke så underligt, at du spørger, som du gør, og som du kan se af nedenstående henvisninger, får vi mange spørgsmål, der kredser om samme emne. Hvordan skal vi forstå friheden, når der samtidig er så meget, vi burde gøre som kristne mennesker? Vi plages nemt af de krav, vi selv stiller os selv, dem som andre stiller til os, og Guds krav, som vi gerne vil kunne leve op til.

Fri for fordømmelse

Måske husker du kvinden, som de skriftkloge og farisæerne slæbte hen foran Jesus. Hun var grebet i ægteskabsbrud, og nu havde de med moseloven i hånden ret til at stene hende, og det ville de have Jesus til at bekræfte. Hun havde levet et udsvævende liv, og trådt gevaldigt ved siden af. Jesu svar til dem er, at den af dem, som selv er ren, kan kaste den første sten. Det betød, at de alle vendte sig og lod kvinden ligge ved Jesu fødder. "Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?«Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke jeg fordømmer dig. Gå, og synd fra nu af ikke mere.« (Johannes evangeliet kapitel 8 vers 11)

Guds vejledning

Det er frihed. Hun kunne rejse sig, med Jesu løfte om, at han ikke ville fordømme hende, og de andre kunne hun se luske bort, ingen af dem havde ret til at fordømme hende. Det er den frihed vi også må holde fast i. Jesus sagde også, at hun fra nu af ikke skulle synde mere, han sender hende ikke bort til et liv i et svævende tomrum, men til et liv, hvor Guds vejledning og vilje skaber de bedste livsvilkår for os.

Hvad er kristen frihed?

Er kristendom ikke en lovreligion?

Kan andre dømme mit liv?

Er tro uden gerninger en død tro?

Om at synde og blive tilgivet?


Forfatterprofil

Lagt på nettet 11.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også