29.06.2006 12:00 Alder: 18 yrs
Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Hvor meget skal vi ligne Jesus?

Hvor meget skal vi stræbe efter at ligne Jesus? Og hvordan kan vi igennem det hvile trygt i, at det hele er, som det bør være; og at der sker de ting, som der bør ske - altså lidt i samme boldgade som skæbnetænkning.

Svar:

Tak for dit spørgsmål. Du spørger om to vigtige ting. For det første, om hvordan / hvor meget vi skal ligne Jesus. Dernæst spørgsmålet om skæbnetænkning.

Vi skal arbejde på at ligne Jesus

Bibelen taler klart om, at vi skal ligne Jesus. Peter siger for eksempel: ”men ligesom han, der har kaldet jer, er hellig, skal også I være hellige i hele jeres livsførelse, for der står skrevet: 'I skal være hellige, for jeg er hellig.' " (1 Petersbrev 1,15-16). Der er altså ingen tvivl om, at vores mål er at komme til at ligne Jesus 100%.

Det er det, vi af og til kalder for helliggørelse. Der er skrevet mange bøger om dette emne, og det er umuligt at give et fyldestgørende svar her. Sagt meget kort, så tager det et helt liv at nå frem til det mål, for det sker først, når vi bliver syndfrie på den nye jord.

Vi skal dog ikke sidde med hænderne i skødet, og vente til da. Bibelen opfordrer os til, at arbejde på vores helliggørelse. Det sker, hvis jeg skal sige det lidt enkelt, ved at vi holder os tæt til Jesus, gennem bibellæsning, bøn og kristent fællesskab. Samtidig fordrer det af os, at vi er villige til at spørge efter, hvad Jesus vil. Her er der noget, der er ganske klart, nemlig vores forhold til synden. Alt hvad Bibelen siger, vi skal holde os fra, behøver vi ikke at granske over, for der er givet et klart svar. Der er meget andet, som der ikke gives tydeligt svar på: 

Uddannelse, job, stedet du skal bo, om du skal have fisk eller oksekød til middag og så videre. Her er du nødt til selv at vælge, og ja, så er vi ved den anden del af dit spørgsmål: Kan jeg så hvile i, at alt, hvad der sker, er som det bør være?

Vi skal holde kontakt med Jesus

Det er vigtigt for os, at vi konstant holder kontakt med Jesus, og fortæller ham om vore planer, og beder ham om at vejlede os. Har du for eksempel søgt et job, bedt ham om vejledning, og fået jobbet, og er blevet glad for det, ja så må du hvile i, at du fik vejledning. Lige sådan, hvis du ikke fik jobbet. Her er det et godt råd, også at drøfte det med mennesker, som du er tæt på, for også gennem dem vil Gud vejlede dig.

Hvis du er meget ustadig, og hele tiden flakker fra det ene til det andet, skal du ikke hvile i, at det er det rigtige. Her bør du overveje, om du er for ustadig i dit sind, og om ikke der var noget du skulle arbejde med at ændre.

Endelig, hvis du pludselig bliver fyret, ramt af en ulykke eller svær sygdom, skal du ikke uden videre slutte, at så er det nok, som det skal være, men du må hvile i, at du også i disse situationer får lov til at være i den almægtige Guds hænder og må bede ham om vejledning.

Mit svar på det sidste er altså: Hvis du lever med Jesus og beder om hans vejledning, kan du hvile i, at han giver dig den. Selv om du så møder noget der gør ondt, eller du selv går fejl, kan du hvile I, at han ikke slipper dig. Alt dette er ikke et resultat af, hvor meget du formår at efterleve Jesus - men at du lever med ham.

Læs også disse to svar, der handler om skæbnetro:

Er skæbnen fastlagt af Gud?

Kender Gud også fremtiden


Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Lagt på nettet 29.06.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også